6/8/14

Κρεμασμένος στο κελί του βρέθηκε ο ύποπτος για την κλοπή του φακέλου του Σουμάχερ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΧΘΕΣ
 

Κρεμασμένος στο κελί του στις φυλακές της Ζυρίχης, βρέθηκε το υψηλόβαθμο στέλεχος της ελβετικής υπηρεσίας διάσωσης, Rega, που θεωρήθηκε ύποπτος πως προσπάθησε να πουλήσει τον ιατρικό φάκελο του Μίκαελ Σουμάχερ, σύμφωνα με την εισαγγελία της Ζυρίχης.


Κρεμασμένος στο κελί του βρέθηκε ο ύποπτος για την κλοπή του φακέλου του Σουμάχερ

Ο άνδρας, που αρνήθηκε τις κατηγορίες, είχε συλληφθεί χθες Τρίτη και βρέθηκε νεκρός στο κελί του την Τετάρτη το πρωί. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επέμβαση τρίτου ατόμου.
Στις αρχές Ιουλίου, οι Γάλλοι εισαγγελείς, είχαν δηλώσει πως εντόπισαν τη διαρροή της ιατρικής έκθεσης του Σουμάχερ, σε μια επιχείρηση με ελικόπτερα της Ζυρίχης. Οι λεπτομέρειες του ιατρικού φακέλου του Σουμάχερ, που τραυματίστηκε σε ατύχημα στο σκι τον Δεκέμβριο του 2013, προσφέρονταν προς πώληση τον Ιούνιο από τον κλέφτη αγνώστων στοιχείων.



Σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Γκρενόμπλ, η διεύθυνση IP του υπολογιστή που προσέφερε τις ιατρικές πληροφορίες, προερχόταν από μία εταιρεία της Ζυρίχης που είχε μεταφέρει τον αθλητή με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Λοζάνης.


Στις 8 Ιουλίου, η Rega δήλωσε πως υπέβαλε μήνυση στον εισαγγελέα της Ζυρίχης κατά αγνώστου. Η Rega τόνισε πως στόχος ήταν να ρίξει «άπλετο φως» στο γεγονός αυτό και πρόσθεσε πως δεν είχε γνώση για οποιοδήποτε παράπτωμα από την πλευρά της.

Ο ιατρικός φάκελος περιλαμβάνει μια επιστολή 10 σελίδων του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης όπου περιγράφονται εκτενώς οι τραυματισμοί του Σουμάχερ. Το περιεχόμενο της επιστολής, προσφέρονταν μέσω διαδικτύου στους δημοσιογράφους έναντι 66.000 δολαρίων.

Πηγή: Swissinfo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me