Εντυπωσιακό στις λεπτομέρειες του, το ρεπορτάζ ( Διον. Θασανούλα) των «Παραπολιτικών» του  περασμένου Σαββάτου,19  Ιουλίου ,για τις ημέρες της οικογένειας Γιώργου Παπανδρέου και  των φίλων τους μεσ’ την καλή χαρά και την πολυτέλεια ,στις Σπέτσες,με αφορμή το ετήσιο Συμπόσιο Σύμης.

Με συμπεριφορές  νέων «Βουρβώνων» ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του  με το ξεκίνημα  μίας φοβερής εθνικής περιπέτειας και οι εκλεκτοί φίλοι και συνεργάτες του φροντίζουν και σήμερα για ένα μόνο πράγμα : Πώς να καλοπερνούν ,να τρωγοπίνουν πολυτελώς ,να κάνουν τα μπάνια τους ,να διατηρούν τις κοσμικές παρέες τους ,να ταξιδεύουν .Βρίσκουν ,μάλιστα το χρόνο να ρητορεύουν που και που και για  Δημοκρατία και για…Σοσιαλισμό!

Απίστευτοι τύποι,μα  την αλήθεια! 

Ζώντας με όλες τις ανέσεις στο δικό τους κόσμο και πεπεισμένοι προφανώς ,ότι ανήκουν  πλέον στην τάξη των  εκλεκτότερων «ευγενών» του τόπου, απολαμβάνουν μακράν του μπανάλ πλήθους, ως λουδοβίκειοι  πρίγκιπες και επιχρυσωμένοι μαρκήσιοι , μία ωραία και ανέμελη  ζωή. 

Ανάλγητοι μπροστά στην φοβερή εθνική κρίση  που μαστιγώνει την ελληνική κοινωνία , προκαλούν  με  τις αναιδείς συμπεριφορές τους Ελληνες πολίτες  που  προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα άπ’ την κρίση κάτω από δραματικές συνθήκες

Περιφρονούν και τους πολιτικούς που ,κάτω από ισχυρότατη κοινωνική πίεση και αποδοκιμασίες ,προσπαθούν  αγωνιωδώς να  διαχειριστούν την «κληρονομιά» που τους άφησε ,εγκαταλείποντας ,έντρομος, το εθνικό σκάφος ο περιβόητος  «λεφτά υπάρχουν» και η παρέα του. Μπάνια ,θαλάσσια σπορ ,ακριβά ξενοδοχεία και «σοσιαλιστικός» τουρισμός.

Εβίβα! 

Τέτοιος ΓΑΠ δεν ξανάγινε ,ούτε ποτέ θα ξαναγίνει.