10/3/14

Aγορές ομολόγων 60 δισ ζητά από ΕΚΤ γερμανικό think tank


Aγορές ομολόγων 60 δισ ζητά από ΕΚΤ γερμανικό think tank-Καμπανάκι για πληθωρισμό

18:14 - 10/03/14

 
 
Η ΕΚΤ πρέπει να ξεκινήσει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στα πρότυπα της Fed, υποστηρίζει ο επικεφαλής του γερμανικού DIW. Στα 60 δισ. πρέπει να ανέρχονται οι μηνιαίες αγορές ομολόγων, τονίζει σε άρθρο του στη Die Welt. 
 
 
 
 Την εφαρμογή ενός γενναίου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης για την αποτροπή του αποπληθωρισμού ζητά από την ΕΚΤ το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας (DIW).
 
Σε άρθρο του στην Die Welt o επικεφαλής του DIW, Marcel Fratzcher, ανέφερε πως η ΕΚΤ πρέπει να προχωρήσει σε μηνιαίες αγορές ομολόγων 60 δισ. ευρώ για να αναστρέψει την πιστωτική συρρίκνωση και ενός ιαπωνικού τύπου αποπληθωρισμού.
"Είναι καιρός για την ΕΚΤ να δράσει. 

Διαφορετικά η Ευρώπη κινδυνεύει να πέσει σε ένα καθοδικό σπιράλ πτώσης των τιμών και μείωσης της ζήτησης" έγραψε ο κ. Fratzcher στην Die Welt.

"Η ΕΚΤ πρέπει να αντιμετωπίσει την αποπληθωριστική παγίδα γρήγορα και αποτελεσματικά και να εισάγει ένα ευρύ πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στα πρότυπα της Fed" υποστήριξε.

Σύμφωνα με το γερμανικό ινστιτούτο ο κίνδυνος αποπληθωρισμού γίνεται πιο πιθανός, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας να ανακτήσουν τη χαμένη ανταγωνιστικότητα.

Σημειώνεται πως το DIW είναι ένα από τα πέντε ινστιτούτα με επίσημο ρόλο συμβούλου της κυβέρνησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me