10/3/14

Deutsche Bank: Βάζει στη θέση τους, τους ψευτοαναλυτές

  Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 17:17

Deutsche Bank: Βάζει στη θέση τους, τους ψευτοαναλυτές
Με σημερινό report της η Deutsche Bank, δίνει τιμή-στόχο για την Εθνική τα 4,50 ευρώ και για την Alpha τα 0,70 ευρώ, γεγονός που συνιστά ένα ηχηρό χαστούκι στους όσους «αναλυτές» έλεγαν ότι η Εθνική οδεύει για αύξηση στα 2 ευρώ.



Η ανάλυσή της ειδικά για τις 2 τράπεζες, έρχεται να επιβεβαιώσει το «S&B», το οποίο ήταν θετικό για την Εθνική και επέμενε ότι ξεκινάει ένας τετραετής κύκλος ανόδου στις ελληνικές τράπεζες.


Η Deutsche Bank σημειώνει ότι είναι δυνατή η επιστροφή των ελληνικών τραπεζών σε ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη κατά τα επόμενα χρόνια. 

Ειδικότερα δε για την Εθνική Τράπεζα αναφέρεται ότι παρά τα περιστασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην Τουρκία, με την θυγατρική της Finansbank, έχει χαμηλό core tier 1 και ότι δεν θα χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου, καθώς υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι κάλυψη των αναγκών της. 

Επιπλέον ο γερμανικός οίκος «βλέπει» ότι είναι δυνατόν η Εθνική να περάσει σε κερδοφορία σύντομα.

Όσον αφορά στην Alpha Bank, η Deutsche Bank με την τιμή-στόχο που δίνει, ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα στα μεγαλεπήβολα σχέδια ορισμένων.

Ο ξένος οίκος θεωρεί ότι, εκτός από τους δείκτες Ρ/Ε, P/BV και P/TBV, υπάρχουν και άλλοι αριθμοδείκτες, που δείχνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες σε ορίζοντα 2-3 ετών είναι πολύ πιο φθηνές απ’ όσους τραπεζικούς τίτλους παρακολουθεί η ίδια.

1 σχόλιο:

  1. Σιγά το κατόρθωμα δηλαδή,να ξαναπάει 4,5 ευρώ η Εθνική αερόφουσκα(λόγω της ονομασίας της,η Νο1 αερόφουσκα ήταν και παραμένει αυτή του αφισοκολητή)...

    Η Εθνικάρα αν δεν κάνει τώρα αύξηση,θα κάνει οπωσδήποτε μετά τα test του Νοεμβρίου,ειδάλλως θα κρατικοποιηθεί.Μέχρι πότε θα πουλάει assets,θ'αναγκαστεί και αυτή αργά ή γρήγορα να προβεί σε ΑΜΚ.Όχι ότι στις άλλες θα τελειώσουν τα βάσανά τους με τις τωρινές αυξήσεις,έχουμε δρόμο πολύ ακόμα.

    Τεχνικά η ΕΤΕ ΜΟΝΟ εάν περάσει κάποτε τα 10 ευρώ(!),θα μπορεί να πει κανείς ότι ΙΣΩΣ έρχονται καλύτερες μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me