10/3/14

Στα δύο "κόπηκε" η γη στην Ανάληψη!

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Στα δύο "κόπηκε" η γη στην Ανάληψη! [video]

Στο χωριό Ανάληψη, του δήμου Ήλιδας, που από το απόγευμα του Σαββάτου έχει αρχίσει να «κόβεται» στη μέση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φύση...
Οι καθιζήσεις και οι κατολισθήσεις, συνέπεια των παρατεταμένων βροχοπτώσεων, είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους από τις προηγούμενες ημέρες. Η εικόνα που αντίκρισαν ωστόσο την Κυριακή το πρωί οι κάτοικοι της Ανάληψης δεν μπορεί να περιγραφεί.

Χωράφια και δέντρα… «εξαφανίστηκαν» όταν η γη σχίστηκε στα δύο, ενώ ήδη δύο σπίτια και τουλάχιστον μία αποθήκη διατρέχουν άμεσο κίνδυνο! Από νωρίς το πρωί στην Ανάληψη βρέθηκαν ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Παναγιωτάταρας, Βασίλης Ζαχαρόπουλος και Βαγγέλης Χριστοφόρου, ενώ σήμερα κιόλας αναμένονται τα πρώτα κλιμάκια των γεωλόγων και άλλων επιστημόνων που θα εξετάσουν το φαινόμενο!


Την προηγούμενη εβδομάδα, συνεργεία του δήμου Ήλιδας είχαν προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην Ανάληψη προκειμένου να επιδιορθώσουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι μικροκαθιζήσεις και οι κατολισθήσεις. Κανείς ωστόσο δεν περίμενε ότι μία εβδομάδα μετά, το χωριό θα «κοβόταν» στη μέση. Τα προβλήματα άρχισαν να επιδεινώνονται πριν από 3-4 περίπου ημέρες. Από το απόγευμα ωστόσο του Σαββάτου η καταστροφή είναι πρωτοφανής!

Η εικόνα που αντίκρισαν το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι της Ανάληψης ήταν πραγματικά… τρομακτική. Μέσα και γύρω από το χωριό έχουν ανοίξει ολόκληρα ρήγματα. Η γη «κόπηκε» στη μέση καταπίνοντας χωράφια, δέντρα και ότι άλλο βρισκόταν πάνω της. Τα θεμέλια δυο σπιτιών βρίσκονται ήδη στον «αέρα», με τους ιδιοκτήτες τους να αγωνιούν για το εάν θα πρέπει να τα εγκαταλείψουν ή να συνεχίσουν να ζουν σε αυτά. Και το φαινόμενο, βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη!




patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me