10/3/14

Ομολόγησε φοροδιαφυγή 18,5 εκατ. ευρώ ο πρόεδρος της Μπάγερν


Ομολόγησε φοροδιαφυγή €18,5 εκατ. ο πρόεδρος της Μπάγερν- Κινδυνεύει με φυλάκιση

15:09 - 10/03/14

O Ούλι Xένες μπορεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης δέκα ετών εφόσον καταδικαστεί για φοροδιαφυγή πάνω από 1 εκατ. ευρώ. 
 
O πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου Ούλι Χένες ομολόγησε τη Δευτέρα σε γερμανικό δικαστήριο πως είναι ένοχος για φοροδιαφυγή ύψους 18,5 εκατ. ευρώ, ποσό πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτό που του καταλόγιζε το κατηγορητήριο.

Ο εισαγγελέας Αχίμ Βον Ένγκελ είχε απαγγείλει κατηγορία για φοροδιαφυγή 3,5 εκατ. ευρώ για αδήλωτα εισοδήματα 33,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2003 με 2009. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Xένες μπορεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης δέκα ετών εφόσον καταδικαστεί για φοροδιαφυγή πάνω από 1 εκατ. ευρώ. 

"Χαίρομαι που όλα έχουν αποκαλυφθεί" ανέφερε ο 62χρονος Χένες στο δικαστήριο. "Έχω μετανιώσει για τα παραπτώματα μου. Κάνω ότι μπορώ για να αφήσω πίσω μου αυτό το κεφάλαιο" πρόσθεσε. 

Ο κ. Χένες, ο οποίος σαν ποδοσφαιριστής της εθνικής Γερμανίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1974 και ως πρόεδρος οδήγησε την Μπάγερν Μονάχου σε δύο κύπελλα Πρωταθλητριών, ελπίζει πως η ομολογία του θα τον βοηθήσει να αποφύγει την φυλακή.

Τον Ιανουάριο του 2013 πλήρωσε 10 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία και υποστηρίζει πως ειδοποίησε ο ίδιος τις αρχές για τον τραπεζικό του λογαριασμό του στην Ελβετία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me