10/3/14

Σύσταση «Buy» ΚΑΙ 4,5000 ευρώ για Εθνική η Deutsche Bank


Σύσταση «Buy» για Εθνική η Deutsche Bank -Βλέπει ισχυρή ανάκαμψη τραπεζών

14:47 - 10/03/14

Σύσταση «Buy» για Εθνική η Deutsche Bank

«Ξαναβλέπει» τις ελληνικές τράπεζες η Deutsche Bank, όπως αναφέρει σε έκθεσή της όπου δίνει σύσταση «αγοράς» για τον τίτλο της Εθνικής. Hold για τον τίτλο της Alpha Bank. Οι τέσσερις παράγοντες που παραπέμπουν σε ισχυρή ανάκαμψη.

Με σύσταση buy και τιμή-στόχο στα 4,5 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής αλλά και σύσταση hold για τον τίτλο της Alpha Bank με στόχο τα 0,7 ευρώ ξεκινά εκ νέου κάλυψη για τις δυο μετοχές η Deutsche Bank.


Επίσης, η Deutsche Bank σημειώνει ότι οι τιμές-στόχοι αντανακλούν την υπόθεση ότι το 25% των μη εξυπηρετούμενων δανείων ενδέχεται να καταστούν εν καιρώ εξυπηρετούμενα.   


Ο οίκος στην έκθεσή του σημειώνει ότι προβλέπει ισχυρή ανάκαμψη στα θεμελιώδη μεγέθη του εγχώριου τραπεζικού κλάδου λόγω: 


- των υψηλότερων περιθωρίων, καθώς ομαλοποιούνται τα κόστη χρηματοδότησης 
- βελτίωσης στην παραγωγή προμηθειών καθώς ανακάμπτει η οικονομική δραστηριότητα 
- εκτιμήσεις για καλύτερη αποδοτικότητα κόστους, αντανακλώντας τις συνεργίες από τα deals αλλά και μεμονωμένες ενέργειες των τραπεζών. 
- προσδοκιών για χαμηλότερα κόστη σε σχέση με το πιστωτικό ρίσκο, καθώς βελτιώνονται οι οικονομικές συνθήκες. 


Ειδικά για την Alpha Bank, ο γερμανικός οίκος τοποθετεί την τιμή για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 0,65 ευρώ ανά μετοχή, σημαντικά υψηλότερα από τα επίπεδα της προηγούμενης αύξησης.
Για τους υφιστάμενους μετόχους εκτιμά ότι μπορεί αντιμετωπίσουν κίνδυνο διάχυσης (dilution) από τη νέα έκδοση, δεδομένης της έλλειψης δικαιωμάτων προτίμησης, ωστόσο πιστεύει ότι η συναλλαγή θα είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο που να ελαχιστοποιείται αυτός ο κίνδυνος. Με το ΕΤΧΣ να είναι απίθανο να συμμετάσχει, το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση τόσο του free float όσο και του ποσοστού των μετόχων του ιδιωτικού τομέα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me