19/1/15

Βαριές απώλειες στην Κίνα μέχρι 8%...


Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Κίνα τη Δευτέρα, καθώς η κρατική εποπτική αρχή κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα σε πολλές τοπικές χρηματιστηριακές, οι οποίες επέτρεψαν στους πελάτες τους να μείνουν «ανοιχτοί» για περισσότερες μέρες του επιτρεπόμενου.

Πιο αναλυτικά, η κινεζική εποπτική αρχή κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δεκάδες χρηματιστηριακές εταιρείες για παραβίαση των ορίων Margin σε πελάτες τους, περισσότερο απ’ ότι επιτρέπεται σήμερα. Τα μεγαλύτερα πρόστιμα επιβλήθηκαν στις Citic Securities Co., Haitong Securities Co. και Guotai Junan International Holdings Ltd. στις οποίες απαγορεύτηκε να ανοίξουν νέους κωδικούς πελατών για τους επόμενους 3 μήνες.

Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης Shangai Composite καταγράφει βαριές απώλειες της τάξης του 7,7%, με τον κλάδο των χρηματοοικονομικών να ηγείται των απωλειών. Η μετοχή της Citic Securities καταγράφει απώλειες 15,75% και της Haitong Securities υποχωρεί 16,85%.

Οι μετοχές του τραπεζικού και ασφαλιστικού κλάδου δέχονται επίσης σημαντικές πιέσεις. Ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης CSI 300, υποχωρεί 8%.

Η αγορά στο Χονγκ Κονγκ δεν κατάφερε να διαφύγει από τις εντολές των πωλητών. Ο δείκτης Hang Seng σημειώνει απώλειες 2,05%.

Αντίθετα, η αγορά στο Τόκιο κινήθηκε θετικά με το δείκτη Nikkei να ενισχύεται 0,89% στις 17.014,29 μονάδες και ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε 0,64% στις 1.372,41 μονάδες. Το γιεν ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου ως αποτέλεσμα της διαφυγής των επενδυτών σε ασφαλής επενδυτικές τοποθετήσεις . Τελευταία, το δολάριο υποχωρούσε 0,42% έναντι του γιεν στα 117,11 γιεν ανά δολάριο.

Ωστόσο οι συναλλαγές ήταν μέτριες καθώς η αγορά στις ΗΠΑ σήμερα είναι κλειστές για τον εορτασμό του Martin Luther King.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX 200 έκλεισε 0,19% υψηλότερα και ο δείκτης NZX50 στη Ν. Ζηλανδία κατέγραψε κέρδη 0,38%.

Στην υπόλοιπη Ασία, ο Κοspi στη Σεούλ ενισχύεται 0,77% και ο SENSEX στην Ινδία κινείται υψηλότερα κατά 0,46%.


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me