19/1/15

Σιωπητήριο" και αριθμοί, το άγος του ΣΥΡΙΖΑ


Της Νίκης Ζορμπά

Τα δημοσκοπικά ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους στην Κουμουνδούρου, καταδεικνύουν πως στην τελική ευθεία των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν διατηρεί εκλογικό προβάδισμα αλλά σημειώνει απώλειες.

Τόσο η επιμονή της Ραχήλ Μακρή περί τυπώματος χρήματος, όσο και οι παλινωδίες σε δηλώσεις για τον ΕΝΦΙΑ και οι θολές τοπθετήσεις σχετικά με το ποιοι είναι τελικώς οι φορολογικοί σχεδιασμοί της Κουμουνδούρου για την επόμενη ημέρα, κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ φυλλοροή σε ψηφοφόρους, "ψαλιδίζοντας" καίρια την προοπτική του κόμματος για αυτοδυναμία.

Απόψε, αυτοσχεδιάζουμε

Η βαβέλ στις τοποθετήσεις στελεχών, καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, έφεραν σε κατάσταση "εκτάκτου" ανάγκης ουκ ολίγες φορές την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διαμηνύει στο φίνις των εκλογών προς άπαντες, πως το ..."απόψε αυτοσχεδιάζουμε" πρέπει να λήξει εδώ και τώρα.

"Ευαγγέλιο" για τους υποψηφίους της Κουμουνδούρου, πρέπει να είναι πλέον αυστηρά, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν και δημόσια την αγωνία τους για να σταματήσει η βαβέλ και οι ανεύθυνες διατυπώσεις, με αφορμή - κυριώτατα- τη Ραχήλ Μακρή. Δημήτρης Παπαδημούλης και Γιάννης Μηλιός, παρενέβησαν -δημόσια- με εσωκομματικό μήνυμα προς άπαντες και στόχο: "Μαζευτείτε".

Ο προβληματισμός της Κουμουνδούρου είναι στην πραγματικότητα... πόσες γκάφες προλαβαίνουν να κάνουν ακόμα έως την παρασκευή που πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, στελέχη του κόμματός της.

Με δεδομένο δε ότι έχει απομείνει ένα πενθήμερο κατά το οποίο η Ν.Δ θα επιχειρήσει - έχοντας βάλει στο μικροσκόπιο - όλες τις τοποθετήσεις υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ που γίνονται ανά την Επικράτεια, οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ αγωνιούν για νέες "ευρηματικές" απόψεις αλά Ραχήλ Μακρή που θα μπορούσαν να φέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, το κόμμα στο "καναβάτσο".

Σκληρή πίεση

Έτερο αγκάθι του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες είναι η πίεση που θα του συνεχίσει να του ασκείται έως το τέλος για το "πόθεν θα βρείτε τα λεφτά" τόσο για την υλοποίηση των εξαγγελιών του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, όσο και για το ζέον ζήτημα της φορολογίας.

Κεντρική γραμμή, αποφασίστηκε στην Κουμουνδούρου να είναι επ αυτού: "όλες οι απαντήσεις θα δοθούν μετά τη διαπραγμάτευση".

Και τούτο, διότι οσάκις επιχείρησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουν με συγκεκριμένους αριθμούς, προκλήθηκε και πάλι αναστάτωση από τη διάσταση των απόψεών τους.

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιάννης Μηλιός είπε ότι το αφορολόγητο για τον νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ , θα τοποθετηθεί στις 200.000 ευρώ, ενώ ο Δημήτρης Στρατούλης, το προσδιόρισε στις... 450.000 προαναγγέλλοντας μάλιστα επ αυτού και ανακοινώσεις.


Πηγή: CAPITAL.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me