30/10/14

Βόμβα-Grexit Μητσοτάκη προκαλεί κραχ σε ομόλογα και Χρηματιστήριο

Δημοσιεύθηκε: 30 Οκτωβρίου 2014, 11:33 , Τελευταία Ενημέρωση: 30/10/2014, 11:38
Βόμβα-Grexit Μητσοτάκη προκαλεί κραχ σε ομόλογα και Χρηματιστήριο
 Βόμβα μεγατόνων έριξε με δηλώσεις του στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς επαναφέρει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, στα πλαίσιο της πολιτικής αστάθειας ενόψει της προεδρικής εκλογής. Ο υπουργός εσωτερικών σε συνέντευξή του δεν υιοθετεί τη θέση του Αντώνη Σαμαρά ότι οι 180 βουλευτές υπάρχουν και προσπαθώντας να πλαγιοκοπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι στο εκλογικό σώμα θα τεθεί ξανά το δίλημμα του 2012, «ευρώ ή δραχμή;».
Η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στις αγορές ανεβάζοντας τη μεταβλητότητα και προκαλώντας μαζικές ρευστοποιήσεις, καθώς το πολιτικό ρίσκο καθίσταται ανεξέλεγκτο. Το Χρηματιστήριο της Αθήνας επιβαρυμένο από τη φημολογία για νέες αυξήσεις κεφαλαίου στις τράπεζες και υπό το φόβο ακραίων πολιτικών καταστάσεων καταγράφει βαριές απώλειες 4,64% στις 889,
Το Bloomberg επισημαίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς «αγωνίζεται να κρατηθεί στην εξουσία» κάτι που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «έχουν αντιληφθεί οι επενδυτές, με αποτέλεσμα να καταποντίζονται τα ελληνικά ομόλογα με τις αποδώσεις να εκτοξεύονται στο 7,7%».
Καλά πληροφορημένες πηγές συσχετίζουν τις δηλώσεις Μητσοτάκη με το αποτέλεσμα της συνάντησης Σόιμπλε-Χαρδούβελη, καθώς όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν πήρε αυτό που ήθελε και πλέον ο πολιτικός χρόνος εξαντλείται και τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά.
Σε μια εντελώς εμπρηστική δήλωση που μυρίζει εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην ερώτηση «Αν θα έπρεπε οι επενδυτές να πουλήσουν τα ομόλογά τους μέχρι την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας» λέει χαρακτηριστικά «Μη ρωτάτε εμένα, κάνω απλώς τη δουλειά μου, ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ».
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me