• του Νίκου Σίμου


Προβλέποντας μεταξύ άλλων ότι βαδίζουμε προς το τέλος του Μνημονίου –χωρίς βεβαίως να πει ότι άλλος μας οδηγεί στο τέλος αυτό και όχι ο ίδιος- ο Γιώργος Παπανδρέου «έσκασε μύτη» και στην Ελλάδα, ως αγορητής. 

Στο ακροατήριό του μάλιστα ανέλυσε και το τι θα γίνει μετά το Μνημόνιο. Το χειρότερο. Μας διαβεβαίωσε ότι «είναι πάντα εδώ».

Δεν ξέρουμε αν αυτό αποτελεί υπόσχεση ή απειλή, όμως για το καλό της χώρας είναι να μη πραγματοποιηθεί είτε το ένα είτε το άλλο. Διότι θέλουμε χώρα. Όχι ψώρα.

Υπάρχουν πολλά από την ομιλία του τα οποία δεν μπορούμε να καταλάβουμε. 


Ίσως να πιστεύει ότι ως λαός έχουμε κοντή μνήμη. Λ.χ κατηγόρησε την ηγεσία της Ευρώπης –κατόπιν εορτής βεβαίως- ότι υιοθέτησε την άποψη ότι «για όλα φταίει η Ελλάδα και η Περιφέρεια»! 

Όντως ο πρώην πρωθυπουργός θα μας τρελλάνει! Αυτός δεν ήταν που μόλις ανέλαβε την εξουσία θεώρησε σκόπιμο να συκοφαντήσει τη χώρα του για να δείξει τι τιτάνιο έργο ανελάμβανε; 

Το μάθαμε από βελγική εφημερίδα τον Δεκέμβριο του 2010 η οποία ανέφερε ότι έκπληκτοι Πρόεδροι Δημοκρατίας και πρωθυπουργοί άκουσαν τον κ. Παπανδρέου να λέει: «Ακούστε, όλοι οι αριθμοί μας είναι ψεύτικοι. 

Η χώρα μου ταλανίζεται από τη διαφθορά. Θα χρειαστούν χρόνια, αλλά είμαι αποφασισμένος να την καταπολεμήσω»!!!

Τώρα μας λέει θρασύτατα ότι μέλημά μας, πρέπει να είναι το να είμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες, προσθέτοντας ότι ο κόπος και τα επιτεύγματα είναι η βάση για την ενότητα του ελληνικού λαού!! 


Δηλαδή εμείς οι «διεφθαρμένοι», κατ’ αυτόν, να είμαστε υπερήφανοι... Προφανώς ο ΓΑΠ νομίζει ότι όντως μας ψεκάζουν!

Τόλμησε μάλιστα να ...καταδικάσει την πολιτική της αυστηρής λιτότητας όταν ο ίδιος ήταν που την επέβαλε ουσιαστικώς, βάζοντας από την πίσω πόρτα στη χώρα το ΔΝΤ, του οποίου οι πολιτικές για τη δημοσιονομική εξυγίανση αφορούν πρωτίστως την λιτότητα. 


Το τι έκανε στο παρασκήνιο ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός το είχε αποκαλύψει ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός Kanal+1. 

Είχε αποκαλύψει το Κανάλι ότι ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός είχε κάνει υπόγεια συμφωνία με τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν προκειμένου το Ταμείο να έχει τον πρώτο λόγο στη χώρα μας, δανείζοντάς μας αλλά και δένοντας πισθάγκωνα την Ελλάδα.

Πρόεδρε έλεος. Προτιμούμε να πεθάνουμε μόνοι μας, χωρίς την βοήθειά σου!!!