8/10/14

'Η ΤΡΟΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΝΙΚΗ''...


Με μία συμβιβαστική λύση θα καταλήξουν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εκτιμά η HSBC στην έκθεση με τις προβλέψεις της για τις ευρωπαϊκές οικονομίες...
κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Υπό τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών, η τρόικα θα δώσει μία λύση που θα επιτρέπει στον Αντώνη Σαμαρά να πανηγυρίσει μία εσωτερική λύση, ενώ την ίδια στιγμή, θα διατηρεί την ευρωπαϊκή εποπτεία επί της ελληνικής προσπάθειας προσαρμογής.

Οπως εξηγούν οι αναλυτές, ο κίνδυνος των πρόωρων εκλογών θα διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, παρότι αυτή εξακολουθεί να «βλέπει» μεγάλο δημοσιονομικό κενό για το 2015. Μία πρόωρη έξοδος από το μνημόνιο θα μπορούσε να ενισχύσει την κυβέρνηση εσωτερικά, συνεπάγεται όμως και προφανείς κινδύνους, τονίζεται. Από την άλλη πλευρά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι πρόωρες εκλογές θα εκτροχίαζαν τη σημερινή δημοσιονομική προσαρμογή και θα άφηναν τη χώρα σε μία κατάσταση μεγάλης αβεβαιότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η HSBC εκτιμά ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έως το πρώτο τρίμηνο του 2016, χωρίς την επίσημη εμπλοκή της ΕΕ, θα είναι προβληματική.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me