8/10/14

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ ΜΕ ΕΜΠΟΛΑ...


Τη στιγμή που η Τερέζα Ρομέρο Ράμος, η Ισπανίδα νοσηλεύτρια που έχει προσβληθεί από Εμπολα παραμένει σε ειδική μονάδα απομόνωσης στον έκτο όροφο...
του νοσοκομείου Κάρολος ΙΙΙ στη Μαδρίτη, σύγχυση επικρατεί για την τύχη του σκύλου της, Εξκάλιμπερ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που διέρρευσε στον ισπανικό Τύπο, ο τετράποδος φίλος της Ράμος θανατώθηκε καθώς υπήρχαν φόβοι ότι θα μπορούσε να έχει προσβληθεί και εκείνος από τον θανατηφόρο ιό, τον οποίο υπήρχε πιθανότητα να μεταδώσει.
Μάλιστα, η ανακοίνωση του τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Κομπλουτένσε της Μαδρίτης αναφέρει πως «το πτώμα του σκύλου Εξκάλιμπερ πρόκειται να μεταφερθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο της κοινότητας της Μαδρίτης, στις υποδομές του Κέντρου Βίσαβετ» και επισημαίνει πως τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας για τη μεταφορά του.
Την ίδια στιγμή, ο ισπανικός Τύπος επισημαίνει πως για την παραλαβή του σκύλου από το διαμέρισμα της ασθενούς χρειάστηκε ειδική άδεια από το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης.
Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα ο χαριτωμένος Εξκάλιμπερ αποδεικνύεται αθάνατος, καθώς φωτορεπόρτερ της εφημερίδας El Mundo φέρεται να τον κατέγραψε να γαυγίζει στο μπαλκόνι του διαμερίσματος της ασθενούς με Έμπολα.


Παράλληλα, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Κομπλουτένσε της Μαδρίτης διέψευσε τη θανάτωση του σκύλου, αλλά το υπουργείο Υγείας της χώρας επισήμανε πως η ευθανασία θα πραγματοποιηθεί για να «αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού».


Όπως επισημαίνει το υπουργείο: «Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο σκύλος έχει θετικά αντισώματα στον ιό Έμπολα. Μπορεί να παρουσιάσει ιαιμία παρότι μπορεί να μην εμφανίζει συμπτώματα. Επομένως, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα ζώα που έχουν μολυνθεί δεν αποβάλλουν τον ιό μέσω των σωματικών υγρών, με πιθανό κίνδυνο μετάδοσης».
Νωρίτερα, δεκάδες ήταν οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κάτω από το διαμέρισμα της 44χρονης Ρομέρο Ράμος, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την ευθανασία του σκύλου φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εξκάλιμπερ είμαστε μαζί σου» με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Την ίδια ώρα, με το hashtag #SalvemosaExcalibur δεκάδες είναι οι χρήστες του Twtitter που εκφράζουν την αντίθεσή τους στη θανάτωση του κατοικίδιου, ενώ 300.000 υπέγραψαν για να σωθεί ο Εξκάλιμπερ.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me