6/8/14

Κέκροψ: «Μπαίνουν» στην ΑΜΚ Ψυχάρης, Κόκκαλης και ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Δημοσιεύθηκε: 06 Αυγούστου 2014 - 10:24

Θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της Κέκροψ, ύψους 3,46 εκατ. ευρώ οι βασικοί μέτοχοι. Έντονο το πρόβλημα ρευστότητας λόγω αδυναμίας αξιοποίησης της περιουσίας και υψηλής φορολογίας. Ποια ακίνητα επιδιώκεται να πωληθούν άμεσα. 
 
Οι τρεις βασικοί μέτοχοι της Κέκροψ, δηλαδή ο πρόεδρος του ομίλου Intracom ΙΝΤΚΑ -3,72% Σωκρ. Κόκκαλης (κατέχει το 21,45% μέσω της εταιρείας συμμετοχών Intrapar), ο πρόεδρος του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρης (21,58%) και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (23,97%), θα συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Κέκροψ με στόχο την άντληση 3,46 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ακινήτων, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας λόγω αδυναμίας αξιοποίησης της περιουσίας και της υψηλής φορολογίας, προχωρά στην αύξηση για να αποπληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις, τμήμα του δανεισμού, αλλά και για να αποκτήσει κεφάλαιο κίνησης.


Η αύξηση πραγματοποιείται υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 3 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά μετοχή. Πρόκειται να εκδοθούν 9,9 εκατ. ευρώ νέες μετοχές, με τιμή διάθεσης 0,40 ευρώ ανά μετοχή. Η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 19 Αυγούστου και στις 29 Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης, το έντονο πρόβλημα ρευστότητας για την κάλυψη των ανελαστικών της υποχρεώσεων που αντιμετωπίζει η Κέκροψ οφείλεται κυρίως στην αδυναμία άμεσης εκμετάλλευσης των ακινήτων της και στην επιβολή υψηλής φορολόγησης.
Το 2013 η εταιρεία παρουσίασε ζημιές μετά από φόρους 2,9 εκατ. ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια στα 5,7 εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις 11,8 εκατ.ευρώ.

Στο ενημερωτικό αναφέρεται πως θα επιδιωχθεί η άμεση πώληση εντός του 2014 έκτασης 3,6 στρεμμάτων (Περσέως και Ανωνύμου) που διαθέτει στο Παλαιό Ψυχικό και ενός ακόμη οικοπέδου, έκτασης ενός στρέμματος, μέρος έκτασης επί της οδού Νιρβάνα επίσης στο Π. Ψυχικό. 

Θα επιχειρήσει, επίσης, να πωλήσει μεζονέτα ιδιοκτησίας της κατά 50% ενώ προωθεί την εκμίσθωση και λειτουργία της Παλαιάς Αγοράς Ψυχικού μέχρι το τέλος του 2014.
Οπως επαναλαμβάνεται στο ενημερωτικό, το μεγαλύτερο τμήμα της ακίνητης περιουσίας της Κέκροψ διεκδικείται από τρίτους ή τελεί υπό απαλλοτρίωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me