6/8/14

Τιτάν: Στα 20 ευρώ "κόβει" την τιμή η Deutsche Bank

Η Deutsche Bank διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση "hold". Η Τιτάν είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 2,9 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο, έναντι ζημιών 21,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. 
 
 
Σε μείωση της τιμής-στόχου για την Τιτάν ΤΙΤΚ -0,19%, στα 20 ευρώ ανά μετοχή από 21 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Deutsche Bank, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "Hold". 

Υπενθυμίζεται ότι η Τιτάν ΤΙΤΚ -0,19% ανακοίνωσε πως το α' εξάμηνο τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 2,9 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 21,8 εκατ. Την αντίστοιχη περσινή περίοδο.Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €571 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2014 η πλειοψηφία των αγορών του ομίλου και ιδίως ο τομέας των ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά, όμως η έλλειψη πσροχής φυσικού αερίου στην Αίγυπτο αποτέλεσε τροχοπέδη για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας.

Ο όμιλος επέστρεψε σε καθαρή, αν και ισχνή κερδοφορία μετά από συνεχόμενα εξάμηνα ζημιών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα του εξαμήνου είχε η υποχώρηση τοπικών νομισμάτων έναντι του ευρώ. Με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες ο κύκλος εργασιών και η λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου στο πρώτο εξάμηνο του 2014 θα είχαν αυξηθεί κατά 7% και 4% αντίστοιχα.

Κατά το 2ο τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 2% και ανήλθε σε €319 εκ., σημειώνοντας βελτίωση για 9ο συνεχόμενο τρίμηνο.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μειώθηκαν κατά €6,5 εκ. στα €58,5 εκ., λόγω μείωσης της λειτουργικής συνεισφοράς της Αιγύπτου κατά €14 εκ. Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους διαμορφώθηκαν στα €14 εκ., έναντι €5 εκ. το 2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me