21/7/14

Eπειδή τα πάντα ρει, ας τα έχουμε υπόψη μας...

Η ΕΚΘΕΣΗ της ημέρας: Έγραφε η στήλη στις 11 Ιουνίου...

[και επειδή τα πάντα ρει, ας τα έχουμε υπόψη μας...]


Ιδού λοιπόν το σχετικό δημοσίευμα...


Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, διατυπώνει στο τελευταίο report της η Alpha Finance...

Παρά το γεγονός ότι διαβλέπει ένα πολιτικό ρίσκο κατά τους επόμενους εννέα μήνες, προτρέπει τους διεθνείς επενδυτές του Forum της Ν. Υόρκης, να προσέξουν περισσότερο τις ελληνικές μετοχές.

Ειδικότερα, η Alpha Finance, με αφορμή το Forum της Ν. Υόρκης, χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη, προτρέπει τους ξένους επενδυτές να κοιτάξουν βαθύτερα τις ελληνικές μετοχές, καθώς υπάρχουν σημαντικές αξίες στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Στη συνέχεια δίνει και τις δικές της προτάσεις, για τα 5 top picks του ΧΑ, για το Β΄εξάμηνο του 2014, καθώς και τις τιμές-στόχους για κάθε μία από τις προτεινόμενες** περιπτώσεις.

** ΟΤΕ με τιμή-στόχου 15,60 ευρώ - ΔΕΗ 16,80 ευρώ - Jumbo 15,10 ευρώ - ΕΧΑΕ 10,50 ευρώ και ΕΛΠΕ 8,25 ευρώ...

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι πρέπει επίσης να προσεχθούν οι περιπτώσεις των εταιρειών Coca Cola (δίνει τιμή-στόχο τα 20,80 ευρώ), ο Μυτιληναίος (τιμή-στόχος τα 7,50 ευρώ), ο Φουρλής (6,60) και ο Ελλάκτωρ (4,20).


Το ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο του report της Alpha Finance, υπάρχει στη σελ. 38, όπου για πρώτη φορά δεν συμπεριλαμβάνει στο model χαρτοφυλάκιό της την Μότορ Όιλ και μάλιστα προτρέπει σε μηδενισμό θέσης...

ΕΝΩ για τα ΕΛΠΕ, αυξάνει σε 15% την θέση τους στο χαρτοφυλάκιό της, ίδια ακριβώς με την αντίστοιχη του ΟΤΕ και με μόνη μεγαλύτερη της ΔΕΗ, με 20%.

--------------------
 
ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ: Στα 2,4000 ευρώ η νέα τιμή στόχος για την μτχ της Piraeus Bank από τους αναλυτές της Deutsche Bank και στο 0,9000 ευρώ η αντίστοιχη για την μτχ της Alpha Bank. 

--------------------

Jumbo: Η HSBC διατηρεί στα 16,50 ευρώ την τιμή στόχο για την μετοχή της Jumbo. Σ.Σ.: Στη τιμή στόχο των 16,50 ευρώ θα έχει κφση 2,25 δισ. ευρώ. Με την τιμή τώρα στα 10,75 ευρώ τα ανοδικά περιθώρια στο 53,5 %.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me