21/7/14

Τραπεζικό ράλι στο Χρηματιστήριο θέλει η Αναστασία Σακελλαρίου

Για να επιβεβαιώθούν οι εκτιμήσεις του ΤΧΣ για την ανάκτηση κεφαλαίων
Δημοσιεύθηκε: 21 Ιουλίου 2014, 09:56 , Τελευταία Ενημέρωση: 21/07/2014, 10:10http://www.sofokleousin.gr/

Τραπεζικό ράλι στο Χρηματιστήριο θέλει η Αναστασία Σακελλαρίου
Μόνο ένα τραπεζικό ράλι στο Χρηματιστήριο θα μπορούσε να  «σώσει" την Αναστασία Σακελλαρίου, καθώς μόνο έτσι θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της για αύξηση των κεφαλαίων που θα ανακτηθούν από τις τράπεζες. Όπως δήλωσε η ίδια το κεφαλαιακό μαξιλάρι του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανέρχεται στα 11,5 δισ., ενώ οι συμμετοχές στις τράπεζες αποτιμώντας περίπου στα 18 δισ.
Η ίδια διπλασίασε  τις αρχικές προβλέψεις του ΔΝΤ για τη δυνατότητα ανάκτησης κεφαλαίων από πώληση μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στα 32 δισ. από 16 δισ. που υποστήριζε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σε νεότερη συνέντευξή της προβλέπει -ούτε λίγο, ούτε πολύ- σημαντική βελτίωση των αποτιμήσεων των ελληνικών τραπεζών, ως αποτέλεσμα της αλλαγής της εικόνας της ελληνικής οικονομίας. Υπ αυτό το πρίσμα η κ. Σακελλαρίου επιμένει στο σενάριο για ανάκτηση 32 δισ. από τα κεφάλαια που επένδυσε το ΤΧΣ.
Όπως έχει επισημάνει το Sofokleousin.gr οι προβλέψεις αυτές λαμβάνονται υπόψη στα μακροοικονομικά σενάρια και προβολές που διαμορφώνει η τρόικα και επηρρεάζουν το Δημόσιο χρέος...
 Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής (stress tests) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις ελληνικές τράπεζες θα είναι διαχειρίσιμα, τονίζει η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου.
Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, η κυρία Σακελαρίου επισημαίνει πως  «ακόμα και εάν προκύψουν κάποιες πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες, πιστεύω θα είναι διαχειρίσιμες. Μετά τις αυξήσεις, οι ελληνικές τράπεζες είναι θωρακισμένες κεφαλαιακά και συγκρίνονται ευνοϊκά με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές».
Τονίζει ακόμα ότι οι τράπεζες είναι σε  «πολύ καλή κατάσταση και κεφαλαιακά ισχυρές», ενώ υπογραμμίζει ότι  «αυτό που έγινε στην Ελλάδα δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο. Δεν μιλάμε για την ανακεφαλαιοποίηση μιας-δυο μεμονωμένων τραπεζών, αλλά για το σύνολο του τραπεζικού τομέα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me