21/7/14

«Δεν έπεσε από πύραυλο το μαλαισιανό Boeing»

Στην αντεπίθεση η Ρωσία

Η Μόσχα έλυσε τη σιωπή της για την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών και πέρασε στην αντεπίθεση αποδίδοντας ευθύνες για την τραγωδία στο Κίεβο.


Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το αεροσκάφος δεν έπεσε από πύραυλο εδάφους - αέρος ενώ, όπως ανέφερε, στην περιοχή και σε απόσταση μόλις 3-5 χιλιομέτρων από το Boeing , εντοπίστηκε να πετά ένα ουκρανικό μαχητικό.

«Καταγράψαμε την πτήση ενός ουκρανικού αεροσκάφος Su-25 στην κατεύθυνση του μαλαισιανού Boeing το οποίο βρισκόταν σε μια απόσταση 3 ως 5 χιλιομέτρων. Το Su-25 μπορεί να φθάσει σε ύψος 10.000 μέτρων.

Διαθέτει πυραύλους αέρος-αέρος οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 12 χλμ. και εγγυώνται την καταστροφή οποιουδήποτε στόχου σε απόσταση έως και 5 χλμ.», δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Αντρέι Καρταπόλοφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μάλιστα ο στρατηγός δήλωσε ότι, δεν  εντοπίστηκε η εκτόξευση πυραύλων από το έδαφος σε οποιοδήποτε σημείο κοντά στην πορεία του και κάλεσε τις ΗΠΑ να δώσουν στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες, εάν διαθέτουν τέτοιες.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η Ρωσία δεν παρέδωσε κανένα σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων Buk (ή SA-11) στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, ή «οποιαδήποτε άλλα όπλα».

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία επιμένει, πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές παρέλαβαν  ένα σύστημα Buk-M1 (μια αυτοκινούμενη συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων καθοδηγούμενων από ραντάρ) από τη Ρωσία, πιθανότατα μαζί με το πλήρωμά του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me