10/7/14

Συμφωνία για τα χρέη των επιχειρήσεων

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΦΟΡΙΑ-ΤΑΜΕΙΑ

Ενα νέο «εργαλείο» διευθέτησης των χρεών των επιχειρήσεων προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες. Πρόκειται για συνολική ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες, ΔΟΥ και Ταμεία.

Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Γκ. Χαρδούβελης και Ν. Δένδιας συναντήθηκαν χθες στο Μαξίμου με τους επικεφαλής των τραπεζών Αλ. Τουρκολιά (Εθνική), Μιχ. Σάλλα (Πειραιώς), Δημ. Μαντζούνης (Alpha) και Χρ. Μεγάλου (Eurobank) για τις οφειλές των επιχειρήσεων.

«Πακέτο» ρύθμισης όλων των οφειλών των επιχειρήσεων προς τράπεζες, Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές, υπό προϋποθέσεις και σε εθελοντική βάση, μακριά από δικαστήρια και πτωχευτικές διαδικασίες, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Πρόκειται ουσιαστικά για συμφωνία με τις τράπεζες που προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», τη δημιουργία ενός εξωδικαστικού μηχανισμού, ενός θεσμού στον οποίο με γρήγορο τρόπο θα μπορούν να εντάσσονται επιχειρήσεις και να διευθετούν τις οφειλές τους. Βασική προϋπόθεση θα είναι η βιωσιμότητα της εταιρείας. Δηλαδή η όποια προσπάθεια σωτηρίας της να έχει αντίκτυπο, να μπορεί αυτή να συνεχίσει τη λειτουργία της.

• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me