10/7/14

Βαραίνει το «κλίμα» στη Σοφοκλέους

Δημοσιεύθηκε: 10 Ιουλίου 2014 - 13:37

του Θανάση Σταυρόπουλου
 
Ισχυροποιείται η πτώση στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και αυτό δημιουργεί πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στο ΧΑ. Σαφώς ενεργητικότεροι οι πωλητές μετά την καθοδική διάσπαση των 375 μονάδων για τον FT 25. Απώλειες για ΔΕΗ, ΕΤΕ, Eurobank, ΟΠΑΠ. 
 

Δείχνει να επιβαρύνεται σημαντικά το κλίμα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις περισσότερες από τις ευρωπαϊκές αγορές να σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη του 1% στον απόηχο των εξελίξεων στις πορτογαλικές τράπεζες. Ως εκ τούτου το ευάλωτο κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει να επιδεινώνεται.

Σε αυτό συντελούν αφενός οι κινήσεις stop loss των χαρτοφυλακίων που κινούνται με βάση τα τεχνικά δεδομένα και οι οποίες αυξήθηκαν σημαντικότατα από τη στιγμή που ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης διέσπασε καθοδικά τις 375 μονάδες και ο Γενικός Δείκτης τις 1.160 μονάδες.

Ιδιαίτερα κακή και η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, η οποία διαμορφώνεται στο 1 προς 2, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη η συμπίεση των τιμών που έχει προηγηθεί.

Ο τζίρος λίγο πριν να συμπληρωθούν τρεις ώρες συνεδρίασης πλησιάζει τα 75 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 7,6 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές σε Alpha Bank, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, Εθνική, Σαράντη και Eurobank.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις μετοχές του FT 25 με απλά θετικό πρόσημο διασώζονται μόνο οι MIG, ΕΕΕ, Eurobank Properties, Jumbo και ΟΛΠ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me