30/7/14

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ σχολιάζουν...

Στο ΧΑ και μετά την πρόσφατη ανοδική αντίδραση από το επίπεδο πέριξ των 1135 μονάδων που είχε αναφερθεί ως ιδιαίτερα κρίσιμο τεχνικά, οι αντιστάσεις κοντά στο 1210 του γδ αποδείχθηκαν, όπως αναμενόταν, ικανές να ανακόψουν την ανοδική πορεία αυτή, έστω και προσωρινά, επισημαίνει ο Ανδρέας Κόρδας.

Παραμένουμε στην εκτίμηση μας πως το επίπεδο αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και καθορίζει το μεσοπρόθεσμο momentum, υπενθυμίζοντας μας στην μεγάλη εικόνα, ότι προερχόμαστε από μια έντονη πτωτική κίνηση 

Και δεν παραβλέπουμε ότι παραμένουμε σε πτωτικό momentum έως ότου ο Γενικός Δείκτης κατοχυρώσει τιμές πάνω από αυτό, ειδάλλως η άνοδος μπορεί να χαρακτηριστεί ως διορθωτική.

Στην παρούσα φάση στην Αγορά επικρατεί μια σχετική νευρικότητα από φήμες για νέες ΑΜΚ για τις Τράπεζες αλλά και γενικότερα από εκτιμήσεις για την πραγματική τους κεφαλαιακή κατάσταση.

Οι σημαντικές εξελίξεις για την Ελληνική οικονομία έχουν μετατεθεί για μετά το τέλος του Καλοκαιριού, καθώς το κλιμάκιο της Ελληνικής Κυβέρνησης θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι..

Ενώ η επόμενη αποστολή αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το δεύτερο 15-θήμερο του Σεπτεμβρίου.

Στα μακροοικονομικά και σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) την Τρίτη, ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (PPI) αυξήθηκε κατά 1,1% τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση, μετά από αύξηση 0,6% τον Μάιο.

Στα διεθνή Χρηματιστήρια, αν και υπάρχουν σαφή σημάδια "κόπωσης" μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο 6μηνο για τους Αμερικάνικους δείκτες, το κλίμα σε καμία περίπτωση δεν έχει αντιστραφεί. 

Εν μέσω πολεμικών ανταποκρίσεων από τη Γάζα και με το μέτωπο της αντιπαράθεσης ανοιχτό μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η πλειονότητα των μετοχών των βασικών δεικτών στην Αμερική, συνεχίζουν "ατάραχες" να διαπραγματεύονται σε υψηλές τιμές... 

Και ελάχιστα έχουν υποχωρήσει από τις υψηλότερες που κατέγραψαν το τελευταίο διάστημα. Περίπου το 70% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη τριμήνου και έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες κατά 63% .

Οι επενδυτές ανέμεναν την ανακοίνωση τριμηνιαίας ανάπτυξης των Ηνωμένων πολιτειών (+4%) καθώς επίσης και την σύσκεψη της Fed, που πολύ πιστεύουν θα οδηγήσει σε μια πιο επιθετική προοπτική καθώς αναμένεται να περιορίσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων κατά επιπλέον 10 δισ δολάρια.

Η Fed δεν θα αναθεωρήσει τις οικονομικές προβλέψεις και η πρόεδρος Janet Yellen δεν θα δώσει συνέντευξη, αφήνοντας τους επενδυτές να επικεντρωθούν αποκλειστικά στις δηλώσεις που θα γίνουν σήμερα στις 9 μμ ώρα Ελλάδος.

"Από τεχνικής άποψης, τα διαγράμματα έχουνε δώσει τη βδομάδα που πέρασε αρκετές συνεχόμενες αρνητικές αποκλίσεις σε πολλούς τεχνικούς δείκτες, γεγονός που φανερώνει ότι τα περιθώρια για άμεση συνέχιση της ανόδου στενεύουν απειλητικά...

Αν και επικρατεί η αίσθηση πως το ψυχολογικό όριο των 2000 μονάδων, για τον δείκτη S&P 500, θα καταρριφτεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Να πούμε πως ο DΑΧ έχει προηγηθεί οποιασδήποτε επικείμενης διόρθωσης καθώς απέχει ήδη από τα υψηλά του 4%" αναφέρει ο διευθυντής τμήματος ξένων Αγορών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me