30/7/14

Ο Παναθηναϊκός ήταν άτυχος και έμεινε στο 0-0 με τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο




Ο Παναθηναϊκός ήταν άτυχος και έμεινε στο 0-0 με τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς μεν αλλά τους «πράσινους» να έχουν ελαφρύ προβάδισμα δε ενόψει του επαναληπτικού στη Λεωφόρο. 

Η ομάδα του Αναστασίου απέδωσε αρκετά καλό ποδόσφαιρο αλλά στην καλύτερη στιγμή της το δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Σίλντεφελντ. Ωστόσο, οι εντυπώσεις που άφησε το «τριφύλλι» ήταν άκρως θετικές για τον επαναληπτικό αγώνα της Τρίτης (05/08).



 Τα πλάνα των δύο προπονητών:

O Γιάννης Αναστασίου επέλεξε ένα σύστημα 4-1-3-2 με τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή και Τριανταφυλλόπουλο στην άμυνα, μπροστά τους ο Μέντες ως αμυντικό χαφ, δεξιά ο Ζέκα, αριστερά ο Λαγός, επιθετικό "δίδυμο" οι Πέτριτς και Μπεργκ και πίσω τους, σε ρόλο δημιουργικού χαφ ο Ατζαγκούν. 

Απ' την άλλη, ο Γκάϊ Λουζόν παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Βαν Ντάμε, Τεϊξέιρα, Αρσλάναγκιτς και Σταμ στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Σιμάν και Μαρκέ, δεξιά ο Μουζανζί Μπιά, αριστερά ο Καρσελά, στην επίθεση ο Εζέκιελ και πίσω του, σε ρόλο "δεκαριού", ο Ντε Καμάργκο. 

Δεν έδωσε δικαιώματα...

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά συγκεντρωμένα στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας ότι η Σταντάρ θα επιχειρούσε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. 

Έτσι, οι παίκτες του Αναστασίου έκλεισαν απ' το πρώτο λεπτό τους χώρους και δεν έδωσαν το δικαίωμα στους Βέλγους να απειλήσουν είτε απ' τον άξονα, είτε απ' τις πτέρυγες, καταφεύγοντας σε μακρινές μπαλιές απ' την άμυνα στην επίθεση. 

Το κέντρο των «πρασίνων» λειτουργούσε αρκετά καλά με τον Μέντες να κρατάει την «μπαγκέτα» και να «μοιράζει» το παιχνίδι είτε στους Λαγό και Νάνο απ' τα αριστερά, είτε στους Ζέκα και Τριανταφυλλόπουλο απ' τα δεξιά. 

Η πρώτη τελική φάση ανήκε στο «τριφύλλι» καθώς στο δεύτερο μόλις λεπτό ο Ατζαγκούν προσπάθησε να πιάσει στον «ύπνο» τον Καβασίμα, αλλά το σουτ που επεχείρησε κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. 

Όσο περνούσε η ώρα η Σταντάρ προσπαθούσε να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με τους Καρσελά, Φαν Νταμ και Μπια να αναλαμβάνουν τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της ομάδας τους. 

Στο 16ο λεπτό ο Μπιά σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σίλντενφελντ και στη συνέχεια ο Τριανταφυλλόπουλος απομάκρυνε. 

Πέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκε η σημαντικότερη φάση των «πρασίνων». Ο Πέτριτς απ' τα αριστερά πραγματοποίησε σέντρα ακριβείας στον Μπεργκ αλλά το τελείωμα του Σουηδού μέσα από την περιοχή δεν ήταν αυτό που έπρεπε με την μπάλα να καταλήγει άουτ. 

Με τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά. Ο Νάνο επεχείρησε το μακρινό σουτ, ο Καβασίμα αντέδρασε σωστά αποκρούοντας, το «ριμπάουντ» πήρε ο Ζέκα αλλά το σουτ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. 

Οι Βέλγοι προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις με τον Παναθηναϊκό να έχει κατά διαστήματα την κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας. 

Μάλιστα, στο 31ο λεπτό ο Γκάϊ Λουζόν διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όταν ο Μέντες ανέτρεψε τον Εζέκιελ στα όρια της περιοχής αλλά το ριπλέϊ δικαίωσε τον άρχοντα της αναμέτρησης, Κλος Γκόμεζ. 

Επτά λεπτά αργότερα ο Κοτσόλης χρειάστηκε να δείξει τα γρήγορα αντανακλαστικά του, αποκρούοντας το διαγώνιο σουτ του Ντε Καμάργκο μέσα από την περιοχή σε κόρνερ. 

Έως το τέλος του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια. 

Το πίστεψε αλλά ήταν άτυχος!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να πετύχει ένα τέρμα που θα τον έχριζε φαβορί για την πρόκριση.
Οι παίκτες του Αναστασίου έμπαιναν πολύ δυνατά στις μονομαχίες δείχνοντας το πόσο ήθελαν ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει και του επαναληπτικού αγώνα στη Λεωφόρο. 

Στο 57ο λεπτό ο Ατζαγκούν βρήκε τον Πέτριτς μέσα στην περιοχή αλλά ο Κροάτης αντί να σουτάρει επεχείρησε να βρει τον Μπεργκ και ο Καβασίμα με τα πόδια απέκρουσε και στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα. 

Επτά λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το γκολ. Ο Σίλντενφελντ σούταρε στην κίνηση μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καβασίμα. 

Οι «πράσινοι» ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στην αναμέτρηση με τους Νάνο και Τριανταφυλλόπουλο να πραγματοποιούν πολλές κούρσες και να δημιουργούν αρκετά ρήγματα στην άμυνα των Βέλγων.
Στο 69ο λεπτό ήταν η σειρά της Σταντάρ να κάνει αισθητή την παρουσία της. Ο Μπιά σέντραρε απ' τα αριστερά, ο Ντε Καμάργκο έκανε το γυριστό σουτ αλλά και πάλι ο Κοτσόλης έδειξε καλά αντανακλαστικά αποκρούοντας σε κόρνερ. 

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ο Αναστασίου απέσυρε τους Μέντες, Ατζαγκούν και Πέτριτς χρησιμοποιώντας τους Καρέλη, Κλωναρίδη και Πράνιτς για να δώσει φρεσκάδα στην επίθεση αλλά και στο κέντρο με τον Κροάτη. 

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Εζέκιελ με μία κούρσα απ' το κέντρο μπήκε απ' τα δεξιά στην περιοχή αλλά ο Κουτρουμπής με υποδειγματικό τάκλιν του έκλεψε την μπάλα και στην αμέσως επόμενη φάση το σουτ του Μπεργκ μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ. 

Έτσι, το παιχνίδι έμεινε στο 0-0 με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς αλλά τον Παναθηναϊκό να έχει ελαφρύ προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στην Αθήνα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μέντες (71' Καρέλης), Ζέκα, Ατζαγκούν (85' Κλωναρίδης), Πέτριτς (64' Πράνιτς), Μπεργκ

Σταντάρ Λιέγης (Γκ. Λουζόν): Καβασίμα, Σταμ (87' Μίλετς), Αρσλάναγκιτς, Τεσέιρα, Βαν Ντάμε, Μουτζάντζι Μπιά (81' Μπομπό), Μαρκέ, Σεμάν (61' Μπόκου), Καρσελά, Εζεκιέλ, Ντε Καμάργκο.
Επιμέλεια: Νίκος Βόπης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me