23/10/13

Χ.Α: Τα διαβάσαμε και μας άρεσαν...

OI EIΔΙΚΟΙ γράφουν και σχολιάζουν:

Συνεχίζεται το πάρτι στην εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, με τα ξένα funds να παίρνουν θέσεις χωρίς να βλέπουν αποτιμήσεις μιας και "το έργο θα το δουν" όταν η οικονομία πάρει την ανιούσα, αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης.


Μέχρι τότε η ΕΧΑΕ μπορεί να δείχνει η "πιο εύκολη τοποθέτηση", μιας και οι τζίροι μπορούν να της αλλάξουν εύκολα τα αποτελέσματα.
ΤΟ Fairfax μετονομάζεται στην Αγορά σαν "θεία από το Σικάγο" μιας και πολλοί εισηγμένοι ψάχνουν "συμμάχους" στο μετοχικό τους κεφάλαιο.

ΤΟ πότε θα διορθώσει η Αγορά κανείς δεν το ξέρει, παρόλα αυτά το 1380-1500 έχει όλες τις πιθανότητες να "πληρωθεί" μεσοπρόθεσμα.
Κοιτάμε την Αγορά ανά τίτλο και όχι στο σύνολό της, μιας και οι μετοχές κινούνται σε ταχύτητα και διορθώσεις με διαφορετικούς ρυθμούς. Μέχρι στιγμής οι διορθώσεις είναι ενδοσυνεδριακές ή μιάμιση μέρα.

ΟΙ τίτλοι που οι ξένοι μπαίνουν, θα είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Από την άλλη, η Αγορά περιμένει και τον MSCI που θα εισρεύσουν μεγάλα κεφάλαια και που οι υπάρχοντες αγοραστές θα "πακετάρουν" εκεί σοβαρές θέσεις μετά το μάζεμα τόσων μηνών.

Ο ένας ξένος φέρνει τον άλλον, με αποτέλεσμα να βιώνουμε καταστάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές... με τους περισσότερους εγχώριους επενδυτές να μειώνουν θέσεις αργά και βασανιστικά.

ΟΙ διορθώσεις είναι "υγεία" σε μία Αγορά, παρόλα αυτά λόγω του ότι η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά είναι πολύ "ρηχή" έχουμε το φαινόμενο επανάληψης μονοτασικών κινήσεων.

Σύμφωνα με παλιό χρηματιστηριακό ρητό "σε μία "bullish" Αγορά σκεφτόμαστε 3 φορές πριν πουλήσουμε και 1 πριν αγοράσουμε και το αντίθετο ακριβώς στην "bearish".

"Tα κέρδη τα δίνουν οι θέσεις και όχι το trading και καλό θα ήταν ένα χαρτοφυλάκιο να διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό σε εταιρείες που του αρέσουν", τονίζει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

=======================



Χ.Α. - σχόλιο ( από τον Θαν. Στ.): Ένα από τα παλαιότερα χρηματιστηριακά ρητά ανέφερε ότι: "στις Αγορές, στον πόλεμο, στον έρωτα και στις προσλήψεις στο Δημόσιο, όλα επιτρέπονται"...
  • και σε αυτό είναι μάρτυρες όσοι παρακολουθούν τα δρώμενα στο ταμπλό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.
Κλασσική περίπτωση ρηχής - τασικής Αγοράς, το Χ.Α., όπου τα χαρτοφυλάκια που διαμορφώνουν κλίμα και διαθέσεις, προς το παρόν, δεν θέλουν το "κόκκινο" στο κλείσιμο του Δείκτη.



Έτσι, το 7Χ7 έγινε χθες σε μία πτωτική Αγορά, όπου οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο διατήρησαν τον πρώτο λόγο στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης, φθάνοντας την αναλογία μέχρι το 2 προς ένα, σε σχέση με τις "πράσινες" μετοχές.

Έτσι μπορεί το ταμπλό να έδειξε ελεγχόμενη διόρθωση, όμως το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη είναι θετικό, η υπέρβαση (σε κλείσιμο) των 1200 μονάδων γεγονός και δεν επιβεβαιώθηκαν για πολλοστή φορά...
  • οι όλο και περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου που θεωρούν πως αυτό που γίνεται στην Σοφοκλέους είναι η "υπερβολή της υπερβολής"!
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me