26/7/13

Stournaras fun club!


elena-akrita.jpg

  • Yanniiiiiiiiiis! (Πώς λέμε «Sakiiiiiis»)
Αγαπητέ κύριε Στουρνάρα,


Είμαι μια φανατική σας θαυμάστρια! Ζω για να σας βλέπω στην τιβί κι έχω συλλογή σε βινύλιο όλα σας τα νομοσχέδια! Αυτή την εβδομάδα ειδικά με το πολυνομοσχέδιο, σας έβλεπα και δεν σας χόρταινα! Τα λέτε τόσο ωραία, κύριε Στουρνάρα μου... Αλήθεια, μπορώ να σας λέω Γιάννη;


Της Έλενας Ακρίτα
  • Yanniiiiiiiis!

Λατρεμένε Γιάννη, στην Πάτρα μια άνεργη γυναίκα πήγε στη ΔΕΗ να κάνει διακανονισμό για να μην της κόψουν το ρεύμα. 



Τους είπε ότι μπορεί οριακά να πληρώνει μέχρι 150 ευρώ τη δόση. Ο υπάλληλος δεν συμφώνησε. Δεν ήθελε, δεν γούσταρε, ξύπνησε με στραβό πλευρό, ρε παιδί μου - λογαριασμό θα μας δώσει; Γούστο του, καπέλο του και καουμποϊλίκι του είναι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Τσιφλίκι του παππού του!

Και της είπε της γυναικούλας «250 ευρώ ακατέβατα». Για να μη σ' τα πολυλογώ και σε κουράζω, η άνεργη κατέφυγε στα δικαστήρια. Τα οποία τη δικαίωσαν. Κι ερωτώ η ταπεινή σου θαυμάστρια: Καμιά έρευνα επί του θέματος θα γίνει ή μπα; Κάποιος προϊστάμενος θα εγκαλέσει τον υπάλληλο ή μπα; Η ταρζανιά όπου ο καθένας θεωρεί πως μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει, όποτε γουστάρει και σε όποιον γουστάρει θα αντιμετωπιστεί ποτέ ή μπα;
Μπα!

Επίσης να σε συγχαρώ ολόθερμα και για το πολυνομοσχέδιο, Yanniiiiis μου. Να σου σφίξω το χέρι για ΤΟ εύρημα, ΤΗΝ ανατροπή: Το σημείο που θα μας κληρώνεις πολυμίξερ και φριτέζες στο τέλος του χρόνου, αλλά δεν μας μαρτυράς από τώρα ποια απόδειξη θα πάρει το Μεγάλο Δώρο. 

Του οδοντίατρου η απόδειξη; Τον οπωροπώλη, του κρεοπώλη, του παντοπώλη; Του εκτελούντε μεταφορέ; Του πωλούντε τυρόπιτε; Του είδη δώρων, του είδη προικός; Του παπουτσή - όχι του Παπουτσή του Χρήστου που τον διορίσατε, του κλήρωσε όντως ο Μεγάλος Λαχνός με τα 10 χιλιάρικα τον μήνα στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Οχι, δεν σ' το χρεώνω ΚΑΙ αυτό. Εσύ μου χρεώνεις: Τα πάντα. Να 'σαι καλά, λατρεμένε Yanniiiiis, που κάθε πέντε λεπτά της ώρας - κι όταν λέμε «πέντε λεπτά της ώρας», εννοούμε «πε-ντε-λε-πτά-της-ώ-ρας» - μου χτυπάς το κουδούνι με ένα νέο χαρτί, νέο χαράτσι, νέο φόρο.

Μα, τέλος πάντων, τι καψούρα κι αυτή! Αν με αγαπάς όσο κι εγώ, ρίξε τη μάσκα, αγάπη μου! Ασε στην άκρη τα προσχήματα: ότι για να με δεις βρίσκεις δήθεν πάτημα έναν καινούργιο φόρο.

Αφού τα αισθήματα είναι αμοιβαία, βάρα το κουδούνι αλύπητα. Κι όταν σου ανοίξω πες το μου ξεκάθαρα: «Σ' αγαπώ γιατί είσαι ωραία, σ' αγαπώ γιατί είσαι εσύ!». Δεν χρειάζεται να μπαίνουν ανάμεσά μας η μια ΔΟΥ μετά την άλλη!

Yanniiiis, δεν το έμαθες από μένα, αλλά οικονομική πολιτική δεν είναι «βρίσκω το ίδιο πάντα άτομο και το βαράω αλύπητα μέχρι να πηδήξει απ' το μπαλκόνι». Δεν είναι «βρίσκω το ίδιο πάντα εισόδημα και το στραγγίζω μέχρι να το στείλω στο παγκάκι». 

Οικονομική πολιτική, λατρεμένε, δεν είναι κόβω κι άλλο κι άλλο κι άλλο μισθούς και συντάξεις. Δεν είναι συνταξιοδοτώ τον εργαζόμενο στα 88. Οικονομική πολιτική δεν είναι δεν πειράζω τρίχα από τα μαλλιά τού δισεκατομμυριούχου. Του φοροφυγά. Του «οφσορίτη». Του λεχρίτη.

Yanniiiis, σ' αγαπώ κι αγαπώ κι όλον τον κόσμο γιατί ζεις κι εσύ μαζί. Μόνος σου, έτσι που το πας. Σε κρανίου τόπο θα κάνεις σόλο καριέρα. Ολους θα μας εξολοθρεύσεις, αλλά χαλάλι σου, ψυχή μου. 

Χαλάλι οι άνεργοι, χαλάλι οι άστεγοι, χαλάλι οι πτυχιούχοι με τα 300 κατοστάρικα στην τσέπη ΚΑΙ ΑΝ, χαλάλι ο μισθός ίσα βάρκα ίσα νερά με το φιλοδώρημα. Χαλάλι οι πολύτεκνοι που τιμωρούνται γιατί έφεραν παιδιά στον κόσμο. Χαλάλι τα πτυχία που μαραζώνουν σε επίχρυσες κορνίζες.

Χαλάλι τα παιδιά που δεν θα σπουδάσουν γιατί μπήκαν σε λάθος πόλη λάθος εποχή. Γιατί γεννήθηκαν λάθος χρόνο σε λάθος χώρα.

Κλείνοντας να σου πω πως δεν αμφισβητώ τις καλές σου προθέσεις. (Κι ας μην μπορώ να αντισταθώ στο κλισέ «ο δρόμος για την Κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις».) Δεν είσαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν είσαι καριερίστας υπουργός. 

Πιστεύω πως μπήκες σ' αυτό το λούκι γιατί πίστεψες πραγματικά ότι μπορείς να βοηθήσεις.

Ομως, δεν είναι καιρός να το καταλάβεις, Yanniiis μου; Δεν είναι καιρός να το καταλάβετε, κύριοι της κυβέρνησης: Δεν είναι πως δεν βγαίνουν τα κουκιά. Είναι πως δεν υπάρχουν πια κουκιά!

Το διαβάσαμε στο tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me