31/12/14

Το ενδιαφέρον μεταφέρεται στους μη Τραπεζικούς Δεικτοβαρείς τίτλους

Στηρίξεις και αντιστάσεις γ.δ. και 25άρη
Το ενδιαφέρον μεταφέρεται στους μη Τραπεζικούς Δεικτοβαρείς τίτλους 
 
Η παρούσα φάση του Χ.Α. που προσομοιάζει με εκείνη του Ιουνίου 2012, αγνοεί τα θεμελιώδη των εταιρειών και επηρεάζεται καθοριστικά από το ενδεχόμενο του αρνητικού σεναρίου (διατήρηση της αβεβαιότητας μέχρι το Μάρτιο σε συνέχεια της διενέργειας επαναληπτικών εκλογών).

Αντιθέτως, η διαμόρφωση ισχυρής Κυβέρνησης μετά τις 25/1, με εμφανή φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, θα άρει την αβεβαιότητα και θα επαναφέρει τη διάθεση για επανεξέταση του ακραία υψηλού σήμερα Ελληνικού επενδυτικού κινδύνου.


Σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, η εικόνα παραμένει εντυπωσιακά επιβαρυμένη με τις επόμενες στηρίξεις για τον Γενικό Δείκτη να εντοπίζονται στις 790, 750 και 650 μονάδες και για τον FTSE25 να εντοπίζονται στις 250, 240 και στις 207 - 200 μονάδες.

Για την περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, κοντινή αντίσταση είναι το 270 και κύρια το 275, ενώ στήριξη έχει στις 258 - 255 μονάδες. Με το μόνο βέβαιο για την βραχυμεσοπρόθεσμη πορεία του Χ.Α., την αβεβαιότητα...

ΜΕ τον Τραπεζικό κλάδο να παραμένει ο "πρώτος στόχος" των εν δυνάμει πωλητών και τον τίτλο της ΔΕΗ να αποτελεί τον επόμενο "σάκο του μποξ" μοιραία το ενδιαφέρον μεταφέρεται στους μη Τραπεζικούς Δεικτοβαρείς τίτλους, οι πολύμηνες ζώνες στήριξης των οποίων θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την πορεία των βασικών δεικτών του Χ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me