24/10/14

Φουρλής/Αποκάλυψη: Ποιοι ξένοι παίρνουν τα χαρτιά της JPMorgan!


Προ ημερών, σας είχαμε προϊδεάσει για τις εξελίξεις στον Φουρλή και τα γεγονότα μας δικαιώνουν, καθώς η JPMorgan, ρευστοποιεί καθημερινά μέρος της θέσης που είχε χτίσει στη μετοχή του, ενώ άλλα μεγάλα ξένα funds, συγκεντρώνουν τη συνεχόμενη προσφορά, τρία εκ των οποίων τοποθετούνται για πρώτη φορά στο ΧΑ!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ''S&B'', οι ρευστοποιήσεις της JPMorgan, βρίσκονται προς το τέλος τους και την όποια προσφορά βγαίνει, την σκουπίζουν κυριολεκτικά ξένα χαρτοφυλάκια, μερικά δε εξ αυτών εισέρχονται για πρώτη φορά στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η τελευταία πράξη ήταν στα 3,75 ευρώ (+1%), ενώ στο call auctions, με τη... γνωστή μέθοδο, βγήκε προσφορά 46.619 κομμάτια, ατύχησε, όμως, η JPMorgan, γιατί αγόραζε το East Capital, αυτό που πωλούσε Φουρλή στην JPMorgan, προ ικανού χρονικού διαστήματος, στα 5,5-6 ευρώ...

Σας αποκαλύπτουμε τώρα, ποια ξένα funds, τοποθετούνται στη μετοχή της ελληνικής εταιρείας:

*** Το fund, 1832 Asset Management, που αποτελεί θυγατρική εταιρεία διαχείρισης της καναδικής Scotiabank, που έχει υπό διαχείριση 130 δισ. δολάρια και ενεργητικό η τράπεζα 743 δισ. δολάρια, με 21 εκατ. πελάτες, σε 55 χώρες. Για πρώτη φορά επενδύει στο ΧΑ.
*** To Putnam, μεγάλο αμερικανικό fund, το οποίο για πρώτη φορά επενδύει στην Ελλάδα - και το οποίο τοποθετείται και στον Μυτιληναίο.
*** Το fund, River and Mercantile Asset Management, με έδρα το Λονδίνο και 84 δισ. λίρες Αγγλίας υπό διαχείριση. Και αυτό, πρώτη φορά εμφανίζεται στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
*** Βεβαίως, δεν... μπορεί να λείπει και το DFA Fund, για το οποίο σας είχαμε αναφέρει στο προ ημερών ρεπορτάζ μας.
Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι Fidelity και Mitica (Τζιβέλης), παραμένουν... ακλόνητοι στις θέσεις τους.
ΚΑΛΧΑΣ (ο Νεότερος)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me