11/7/14

Μουντιάλ 2014: Το πέναλτι του Φλάαρ για λίγα εκατοστά δεν ήταν γκολ (videos+photos)

Συντάκτης: Onsports Team Δημοσίευση: Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 16.44
 
 



Λίγο έλειψε η μεγάλη χαρά του Σέρχιο Ρομέρο να πανηγυρίσει την απόκρουση του στο πέναλτι του Ρον Φλάαρ στην αρχή της διαδικασία που έκρινε τον 2ο ημιτελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 να αποδειχθεί καταστροφή για τον ίδιο και την ομάδα του.
Τις τελευταίες ώρες έχει κάνει το γύρο του κόσμου video που τράβηξε φίλαθλος από την εξέδρα του «Αρένα» του Σάο Πάολο και δείχνει το πέναλτι του Ολλανδού αμυντικού και τι έγινε αμέσως μετά.
Ο Αργεντίνος τερματοφύλακας αποκρούει τη μπάλα που πηγαίνει προς το μέρος του Φλάαρ. Εκείνος από τα νεύρα και την απογοήτευση του κινείται …απειλητικά προς αυτήν αλλά την τελευταία στιγμή μετανιώνει και δεν την κλωτσάει όπως είχε εμφανώς μέχρι εκείνη τη στιγμή πρόθεση.
Και ενώ ο παίκτης της Ολλανδίας τραβάει με οδύνη τα μαλλιά του (όσα έχει τέλος πάντων) η μπάλα κάνει γκελ στον αγωνιστικό χώρο και ενώ ο Ρομέρο είναι …αλλού κινείται αργά και βασανιστικά προς την άδεια του εστία.
Στο εν λόγω video το οποίο παρακολούθησαν μέχρι την ώρα που γράφεται το κείμενο μας περισσότερες από 670 χιλιάδες φορές φίλαθλοι από κάθε γωνιά του πλανήτη δεν είναι ευκρινές αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή της εστίας ή όχι.


Και έτσι αποτέλεσε αφορμή για μία φιλολογία για το αν ήταν τελικά γκολ ή όχι η προσπάθεια του Φλάαρ. Γιατί σε περίπτωση που ολόκληρη η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή τότε θα έπρεπε να μετρήσει γκολ από τον διαιτητή που βρίσκεται λίγα βήματα μακριά της και δεν είναι ξεκάθαρο αν παρακολουθεί η όχι την απίστευτη αυτή διαδρομή της.



Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA στην διαδικασία των πέναλτι ο διαιτητής καταλογίζει γκολ μόνον στην περίπτωση που η μπάλα περάσει την γραμμή μετά το κτύπημα και την απόκρουση ή όχι του γκολκίπερ, ενώ προβλέπει το μη καταλογισμό γκολ όταν η μπάλα απευθείας ή μετά από επέμβαση του τερματοφύλακα βρει στο δοκάρι , στη συνέχεια έχει πορεία εκτός εστίας και βρει στον τερματοφύλακα και περάσει στη γραμμή.
Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση δεν βρήκε στον τερματοφύλακα ή στον εκτελεστή και μόνη της πήγε προς την εστία.


Τον …γρίφο στο εν λόγω απροσδόκητο πολύ δύσκολο παζλ έλυσε ένα άλλο video ενός άλλου μέσου στο οποίο φαίνεται πεντακάθαρα πως η μπάλα σταματάει ακριβώς επάνω στη γραμμή. Οπότε ο διαιτητής, που μάλλον όπως φαίνεται εκεί παρακολούθησε ως το τέλος τι έγινε, σωστά δεν καταλόγισε κανένα γκολ.


rom2476
Και όλα είναι σωστά και καθαρά στη νίκη πρόκριση της Αργεντινής και αποδεικνύεται ότι ο Ρομέρο δεν έχυσε την καρδάρα με το γάλα που είχε συγκεντρώσει με την απόκρουση του πριν ολοκληρώσει τον προσωπικό του άθλο με μία ακόμη, απόλυτα ξεκάθαρη τούτη τη φορά επέμβαση, λίγα λεπτά αργότερα στην εκτέλεση του Γουέσλι Σνάιντερ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me