31/10/14

Δικαστική διαμάχη Κοπελούζου-euro2day: Το «μπαλάκι» είναι πολύ καυτό, για να πάει στην…εξέδρα

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Του Νικ. Αρ.
Φαίνεται τελικά ότι η στρατηγική του «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης»...
έχει αρχίσει (ευτυχώς) να μην αποδίδει τους παλιούς πλουσιοπάροχους καρπούς.

Τροφή για τις παραπάνω σκέψεις δίνει ένα πρόσφατο σχετικό κρούσμα, το οποίο εντάσσεται στη λογική «χτυπάμε το σαμάρι να ακούσει το γαϊδούρι».

Και αναφέρομαι στην αγωγή των ομίλων Silcio-Κοπελούζου εναντίον του ενημερωτικού site euro2day: η πρώτη πλευρά, κινούμενη δικαστικά, αξίωνε συνολική αποζημίωση 6 εκατ. ευρώ από το portal για εξύβριση και αναληθή γεγονότα. Δεν θα μπω στη νομική ουσία του πράγματος, δεν είμαι νομικός, ούτε και στη δημοσιογραφική, δεν είμαι δημοσιογράφος.

Από όσο καταλαβαίνω, το site, μετά από δημοσιογραφική έρευνα, εξέφρασε προβληματισμό για το κατά πόσο η συμμαχία μιας ιδιωτικής επιχείρησης –του ομίλου Κοπελούζου- με τη ΔΕΗ –η οποία αν και ανώνυμη εταιρεία, παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο- για την παραγωγή φωτοβολταϊκών και τη δημιουργία δικτύου λιανικής χωρίς να μπει στη διαδικασία κάποιου διαγωνισμού, πλήττει τον υγιή ανταγωνισμό στη χώρα. Δεδομένου μάλιστα και του ότι η ΔΕΗ έχει και το μονοπώλιο της αγοράς.

Το Δικαστήριο, όπως διαβάζω, έκρινε βάσιμη την επιχειρηματολογία του portal και το δικαίωσε, στέλνοντας –κατά τη γνώμη μου- πολλαπλά μηνύματα σε όσους επιμένουν να θεωρούν ότι μπορούν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο με την τακτική «πετώ την μπάλα στην εξέδρα».

Κρίμα που επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι ζούμε τελικά στη χώρα που χρειάζεται τελικά δικαστική απόφαση, για να επιβεβαιωθεί ότι «η γη γυρίζει» και ότι όντως υπάρχουν υποθέσεις που χρήζουν προβληματισμού και έρευνας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me