23/10/14

''Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ''...

Τα σενάρια περί συναίνεσης ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, εφόσον αυτά υποκρύπτουν προσδοκίες και στοχεύσεις για αναδίπλωση του ΣΥΡΙΖΑ και αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδει να αποκηρύξει η Κουμουνδούρου και ειδικότερα ο κύκλος των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.


Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι εάν κληθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα επαναλάβει την πάγια θέση του ότι πρέπει να γίνουν εκλογές αμέσως και άρα οφείλει ο κ. Σαμαράς να παραιτηθεί.

«Αν περιμένει κανείς ότι θα γίνει μια τέτοια συνάντηση και θα υπάρξει υπαναχώρηση του Τσίπρα κάνει λάθος» τόνισε, ενώ έθεσε ως εξής ένα μίνιμουμ πεδίο συνεννόησης με την κυβέρνηση: «Θα περιμέναμε να πει η κυβέρνηση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, να πει ότι το μνημόνιο δεν πέτυχε και ότι τα προαπαιτούμενα δεν γίνεται να υλοποιηθούν».

Καθώς φαίνεται πέρα από όλα τα άλλα, το πιο κρίσιμο και ουσιαστικό που χωρίζει τις δύο πλευρές (κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ) είναι η διαφορετική στρατηγική στο θέμα του χρέους: Η μεν πρώτη βασίζει όλη την προσπάθειά της στην άποψη ότι το χρέος είναι βιώσιμο και άρα δεν χρειάζεται απ’ αυτού καμία πίεση προς δανειστές και εταίρους, ο δε ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμο, απαιτείται μια μεγάλη απομείωσή του αι από εκεί οφείλει να ξεκινήσει σκληρή διαπραγμάτευση μια νέα κυβέρνηση.

Πάντως θέμα συνάντησης Σαμαρά - Τσίπρα δεν έχει τεθεί ούτε επίσημα, αλλά ούτε και ανεπίσημα ακόμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me