8/10/14

''ΛΕΥΚΑ ΡΟΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ''...

«Λευκά ρόδα στην Αθήνα», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt στο οποίο επισημαίνεται ότι ο τουρισμός έχει καταστεί ο σημαντικότερος παράγοντας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle, η Handelsblatt αναφέρεται στο παρόν και την προοπτική του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

«Το "μπουμ" του ελληνικού τουρισμού ενισχύει την ανάπτυξη και προσελκύει επενδυτές στη χώρα», τονίζεται και παρατίθενται τα στοιχεία για το α' εξάμηνο του 2014, με αύξηση κατά 15,6% των αφίξεων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει, επιπλέον, ότι η άνθηση του ελληνικού τουρισμού έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και των ξένων επενδυτών και κάνει λόγο για τουριστικά πρότζεκτ ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ τα οποία βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην πώληση του «Αστέρα», αλλά και σε Ελληνες και ξένους επενδυτές που εξετάζουν τουριστικά πρότζεκτ στην Κρήτη, την Κέρκυρα, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική.

Σε ό,τι αφορά τους ξένους επιβάτες που φθάνουν στα ελληνικά αεροδρόμια, η εφημερίδα κάνει λόγο για αύξηση κατά 16,5% και σημειώνει ότι ιδιαίτερα «επωφελείται η αεροπορική εταιρεία Aegean, η οποία κατά το α' εξάμηνο του έτους διπλασίασε τα προ φόρων κέρδη της, που έφθασαν τα 29,3 εκατ. ευρώ», ενώ παρήγγειλε τον Αύγουστο επτά νέα αεροσκάφη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me