8/10/14

ΑΡΟΝ - ΑΡΟΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ...

Μέσα στο μήνα θα έρθει πιθανότατα η ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Στην κυβέρνηση έχουν συνειδητοποιήσει ότι η αγορά δεν μπορεί να περιμένει άλλο την περιβόητη «ανάσα» που έχει υποσχεθεί εδώ και ένα μήνα ο πρωθυπουργός, αλλά λόγω της εμπλοκής στη ρύθμιση με τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, ετοιμάζονται να βάλουν «άρον-άρον» σε εφαρμογή το σχέδιο για τα χρέη προς το δημόσιο.

Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται ότι πολλοί θα σπεύσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση για να προλάβουν τους πλειστηριασμούς που αναμένεται να «ξεπαγώσουν» μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν Τρόικα και κυβέρνηση, για να ξεκινά ο πλειστηριασμός από τα 2/3 τα αντικειμενικής αξίας του ακινήτου (αντί του 1/3 που ζητούσαν οι δανειστές). Αν όμως βγει άγονος, ο πλειστηριασμός θα επαναλαμβάνεται στο 50% και αν πάλι δεν φέρει αποτέλεσμα, τότε θα αναλαμβάνουν τα δικαστήρια.

Εν αναμονή για τις ρυθμίσεις
Όπως εξηγούσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών μετά τη σύσκεψη Χαρδούβελη με τους επικεφαλής των ελεγκτών, η Τρόικα δέχτηκε να έρθουν οι ρυθμίσεις χρεών σε δύο στάδια, καθώς η κυβέρνηση επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι «η αγορά έχει παγώσει περιμένοντας» τις ρυθμίσεις.

Αυτό το σχέδιο που θα έρθει άμεσα (αν και δεν διευκρινίζεται πότε ακριβώς) θα είναι το αποτέλεσμα της εργασίας των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. Αργότερα (από Νοέμβριο και μετά πιθανότατα) θα έρθει και η ρύθμιση για τα χρέη από κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια στις τράπεζες, που θα συμπαρασύρει και τις άλλες ρυθμίσεις.

Για ποιο λόγο όμως θα προτιμήσει κάποιος να μπει στη ρύθμιση χρεών στο δημόσιο, αν έχει λόγους να προσδοκά ότι σύντομα θα έρθει μια άλλη καλύτερη λύση στα τραπεζικά κόκκινα δάνεια;

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν πως «ο καθένας θα σταθμίσει τα πράγματα και θα αποφασίσει μόνος του». Δηλαδή κάποιοι που έχουν μικρά χρέη στις τράπεζες, δεν θα έχουν λόγο να περιμένουν τη ρύθμιση για τα δάνεια. Άλλοι που φοβούνται κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, θα σπεύσουν να μπουν πρώτοι στη ρύθμιση χρεών στα ταμεία και την εφορία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me