9/10/14

Bank of America Merrill Lynch: Τιμή στόχος 2,90 ευρώ για Εθνική, 0,75 ευρώ για Alpha Bank


09/10/2014 -
Διαθέτουν τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας με βάση τη Βασιλεία ΙΙΙ
Σε αναβάθμιση της σύστασης της Εθνικής και της Alpha Bank σε buy (αγορά) προχώρησε σήμερα η Bank of America Merrill Lynch, εκτιμώντας ότι υπάρχουν δυνατότητες για άνοδο της τιμής κατά 21-32%.

Σύμφωνα με την σημερινή 33σέλιδη ανάλυση με τίτλο  "Risk-reward points to upside; Alpha and NBG to BUY" (Αυξάνονται τα σημεία κινδύνου - ανταμοιβής: Σύσταση αγοράς για Alpha Bank και Εθνική) που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Bank of America Merrill Lynch εκτιμά ότι οι δύο αυτές τράπεζες διαθέτουν τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας με βάση τη Βασιλεία ΙΙΙ, ενώ δείχνουν καλύτερη τάση στον σχηματισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Έτσι, αυξάνει την τιμή στόχο στα 2,90 ευρώ για την Εθνική, η οποία εκτιμά ότι έχει υποεκτιμηθεί στο χρηματιστηριακό ταμπλό, και στα 0,75 ευρώ για την Alpha Bank.
Για την Πειραιώς η τιμή στόχος παραμένει στα 1,52 ευρώ και για την Eurobank στα 0,35 ευρώ, με τη σύσταση να είναι ουδέτερη (neutral).



Οι ελληνικές τράπεζες έχουν τις χειρότερες επιδόσεις περιοχή στον τραπεζικό χώρο.
Ενώ η εκ νέου αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών θα απαιτήσει υψηλότερη σαφήνεια για τις ασκήσεις αντοχής της ΕΚΤ και τους πολιτικούς κινδύνους, η Bank of America Merrill Lynch πιστεύει ότι οι αποτιμήσεις σε μεγάλο αντανακλούν αυτούς τους κινδύνους.
Έτσι οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με 12% discounts σε σχέση με τον ευρωπαϊκό κλάδο σε όρους P/BV και 13-14% σεόρους P/NAV.
Σε σχέση με τον κλάδο της Ανατολικής Ευρώπης το discount φτάνει το 54-52% σε όρους P/BV.
Σε όρους εκτιμήσεων του P/E για το 2015 διαπραγματεύονται με premium.



Η αβεβαιότητα για τις ασκήσεις αντοχής παραμένει

Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch αν και δεν αναμένονται να προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες από τις ασκήσεις αντοχής της ΕΚΤ, ωστόσο αυτή η πιθανότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Τα πλάνα κεφαλαιακής ενίσχυσης που εφαρμόζουν οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να ληφθούν υπόψιν από την ΕΚΤ, αν και θα πρέπει να εγκριθούν από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή.
Με βάση αυτά τα κριτήρια, η Bank of America Merrill Lynch δείχνει την εμπιστοσύνη της στις μετοχές των Alpha Bank και Εθνικής

www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me