9/10/14

Με δύο babysiters στη Λαγκάρντ ο Χαρδούβελης

Υπό πολιτική κηδεμονία Στουρνάρα Παπασταύρου στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών
Με δύο babysiters στη Λαγκάρντ ο Χαρδούβελης
 Υπό… κηδεμονία θα βρίσκεται και στην Ουάσιγκτον ο Γκίκας Χαρδούβελης όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Mega Channel η Σοφία Δήμτσα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο υπουργός Οικονομικών θα συναντήσει την Κριστίν Λαγκάρντ συνοδευόμενος από τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Σταύρο Παπασταύρου. Οι κινήσεις αυτές καθιστούν τον υπουργό Οικονομικών "μαριονέτα"με διαδικαστικό και διακοσμιτικό ρόλο αποδυναμώνοντας συνολικά τη θέση της χώρας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζουν εικόνα βαβέλ για την κυβέρνηση σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή.
Το ζήτημα της έλλειψης πολιτικής κάλυψης στον Γκίκα Χαρδούβελη έχει πρώτο αποκαλύψει το sofokleousin.gr επισημαίνοντας παράλληλα τα επιτακτικά ερωτήματα που ετέθησαν τόσο στο περιθώριο του άτυπου Eurogroup στο Μιλάνο όσο και το σκληρό παρασκήνιο που οδήγησε τον υπουργό Οικονομικών στα πρόθυρα της παραίτησης.
Αξιωματούχοι του ΔΝΤ και των Βρυξελλών επισημαίνουν ότι η πολιτική κηδεμονία που έχει επιβληθεί στον υπουργό Οικονομικών από τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των συμβούλων του κκ Παπασταύρου και Λαζαρίδη σε όλες τις φάσεις των διαπραγματεύσεων καθώς και το «babysitting» από τον Γιάννη Στουρνάρα στην Ουάσιγκτον αποδυναμώνουν συνολικά τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.


Κρυφά και χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα, ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε χθες το μεσημέρι το κατώφλι της Τραπέζης της Ελλάδος προκειμένου να γευματίσει με τον Γιάννη Στουρνάρα, όπως αποκάλυψε η Σοφία Δήμτσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Η συνάντηση ήταν "άτυπη", όμως στο μενού κυριάρχησαν πολύ σημαντικά θέματα.
Πρώτα απ' όλα, τα κόκκινα δάνεια, καθώς λίγες ώρες πριν είχε προκύψει σοβαρότατη εμπλοκή με την τρόικα.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί από τον διοικητή για την κατάσταση των τραπεζών τόσο σε σχέση με τις επιπτώσεις της ρύθμισης, αλλά ενόψει και των αποτελεσμάτων των stress test που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου και, φυσικά, για το εάν θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί τα όποια κεφάλαια περισσέψουν στο ΤΧΣ, να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους.
Οι κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά αποκαλύπτουν πως ο Γιάννης Στουρνάρας αναλαμβάνει την υψηλή εποπτεία των διαπραγματεύσεων για το χρέος ενώ ο ρόλος του Γκίκα Χαρδούβελη περιορίζεται ακόμα περισσότερο από τη συμμετοχή σε όλες τις συζητήσεις του Σταύρου Παπασταύρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me