9/10/14

Στη σελ. 13 του σημερινού ''Χ'' - ΣΩΛΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΣΩΛΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (από τον ειδικό συνεργάτη μας):  Στις πρόσφατες παρουσιάσεις εταιρειών στο Λονδίνο, φάνηκε καθαρά ότι οι ξένοι διαχειριστές λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την προοπτική να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η επόμενη κυβέρνηση...



ΚΑΙ για τον λόγο αυτό ψάχνουν μετοχές, που να μην έχουν country risk. Και γι΄ αυτό, μία από τις κύριες επιλογές τους, είναι πλέον τα Σωλ. Κορίνθου.

Πρόκειται για μία εταιρεία, η οποία από το 2006-2013, εξάγει το 93% των προϊόντων της και συνεπώς οι εκάστοτε ισοτιμίες, κυρίως ευρώ/δολαρίου, την επηρεάζουν άμεσα.
Τώρα, λοιπόν, που το ευρώ καθίσταται ολοένα και πιο αδύναμο έναντι του δολαρίου και πολύ περισσότερο, αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη της Goldman Sachs για περαιτέρω υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος στο 1,10/1 και στο 1/1 μέχρι το 2017...
Τότε η εισηγμένη εταιρεία θα καταστεί ιδιαιτέρως ανταγωνιστική. Θυμίζουμε, επίσης, ότι η μονάδα των Σωλ. Κορίνθου, έχει δίπλα της και το λιμάνι, στοιχείο που της προσδίδει ένα ακόμα πλεονέκτημα.
Το «Χ», ήταν το πρώτο θυμίζουμε, που προ διετίας περίπου, σας γνωστοποίησε τις προοπτικές του Shale Gas, ενώ απόδειξη των προοπτικών του αποτελούν και τα δύο πρόσφατα deals στις ΗΠΑ...
ΜΕ τις Energy Transfer Partners  και Kinder Morgan, τρεις συμβάσεις, από τις οποίες οι παραγγελίες υπερβαίνουν τους 163.000 τόνους σωλήνων.
Το μέλλον για τα Σωλ. Κορίνθου, είναι φανερό ότι βρίσκεται τώρα στις εργασίες και τις τεράστιες ανάγκες που θα προκύψουν για κάθε είδους και διαμετρήματος σωλήνες, για την κατασκευή των αγωγών TAP, South Stream, κ.λπ.
Καθοριστικό ρόλο για την εισηγμένη εταιρεία, θα διαδραματίσει η νέα προς ολοκλήρωση μονάδα της, η οποία θα παράγει σωλήνες ευθείας ραφής και μεγάλης διαμέτρου, ειδικούς για θαλάσσιους και χερσαίους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Για την κατασκευή αυτής της υπερσύγχρονης μονάδας, η εταιρεία πήρε δάνειο από την Comerzbank, με euribor 6 μηνών +1,95%.
Σημειώστε, τέλος ότι εσχάτως η μετοχή της εταιρείας έχει εξαιρετική συμπεριφορά στα τερματικά και να θυμάστε ότι το όποιο χτίσιμο θέσης, γίνεται σταδιακά και με τοποθετήσεις κατά κανόνα σε πτωτικές συνεδριάσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me