3/9/14

Όλες οι δίαιτες έχουν τα ίδια αποτελέσματα..!



Όλες οι δίαιτες – από την Atkins μέχρι την Weight Watchers- έχουν παρόμοια αποτελέσματα  και απλά οι άνθρωποι χρειάζεται να επιλέξουν αυτή που τους φαντάζει πιο εύκολη, σύμφωνα με νέα καναδική έρευνα.

Συγκεκριμένα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό  Journal of the American Medical Association, αναλύοντας στοιχεία από 48 διαφορετικές δοκιμές, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το πιο σημαντικό είναι η προσκόλληση σε μια δίαιτα και όχι η ίδια η διατροφή.

Ειδικότερα, ειδικοί σε θέματα παχυσαρκίας αναφέρουν πως όλες οι δίαιτες μειώνουν τις θερμίδες σε παρόμοιο επίπεδο και αυτός ίσως είναι ο λόγος που μπορεί να εξηγήσει το νέο συμπέρασμα της μελέτης.

Παράλληλα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McMaster του Ontario ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερα από 7,286 υπέρβαρα άτομα που ακολουθούσαν διαφορετικές δίαιτες. 


Από δίαιτα σε χαμηλά λιπαρά ή χαμηλούς υδατάνθρακες ή άλλες γνωστές δίαιτες π.χ Atkins, South Beach, Volumetrics κλπ. Μετά από 12 μήνες, και τα άτομα που ακολούθησαν δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και τα άτομα που εφάρμοσαν δίαιτα χαμηλά σε λιπαρά έχασαν περίπου 7,3 κιλά.

«Οι διαφορές ανάμεσα στα διατροφικά προγράμματα είναι μικρές και αμελητέας σε όσους επιδιώκουν να χάσουν κιλά», αναφέρει η μελέτη. Ωστόσο, οι ερευνητές αναφέρουν πως η μελέτη δεν αφορά θέματα υγείας, τα οποία δεν συμπεριέλαβε καθόλου,  π.χ τα επίπεδα χοληστερόλης, μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την εκάστοτε δίαιτα.

http://stogiatro.gr/euzoia/diatrofh/1486-oles-oi-diaites-exoyn-ta-idia-apotelesmata

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me