3/9/14

Χρηματιστήριο: Κινήσεις στη ζώνη των 1.150 μονάδων

Θανάσης Σταυρόπουλος Θανάσης Σταυρόπουλος
Δημοσιεύθηκε: 03 Σεπτεμβρίου 2014 - 13:35

Περιορίζονται τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη που νωρίτερα ξεπέρασε και τις 1.160 μονάδες, εν μέσω θετικών εξελίξεων από το Ουκρανικό μέτωπο. Κέρδη για Πειραιώς, Alpha, Eurobank, πιέσεις σε Εθνική. Άνοδος για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ. 
 
Απολύτως βραχύβια αποδεικνύεται η διάθεση των εν δυνάμει αγοραστών να προχωρήσουν σε μαζικότερες τοποθετήσεις, παίρνοντας σαν αφορμή την είδηση σύμφωνα με την οποία οι Πρόεδροι της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο και της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συμφώνησαν για "διαρκή κατάπαυση του πυρός" στην περιοχή Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας.
Έτσι, παρά το γεγονός ότι τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια παραμένουν κοντά στα υψηλά ημέρας, στο Χ.Α., όπως και χθες, ο τζίρος έχει κατεβάσει εντυπωσιακά στροφές, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να έχει υποχωρήσει σημαντικά από το μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας που σημειώθηκε στις 1162,82 μονάδες.


Με αυτά τα δεδομένα, το υπόλοιπο της συνεδρίασης αποκτά αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς μένει να φανεί αν αυτό που καταγράφεται μετά τις 12.12 είναι μία συνηθισμένη "κοιλιά" και οι αγοραστές θα επιστρέψουν προς το τέλος, ή αν οι εν δυνάμει πωλητές εκμεταλλεύτηκαν τον "πρόσκαιρο ενθουσιασμό", προχώρησαν σε μερικές ρευστοποιήσεις και τώρα τηρούν στάση αναμονής.
Το ενδεχόμενο αυτό είχε εντοπίσει το αμέσως προηγούμενο σχόλια της στήλης, επισημαίνοντας τον σχετικά αυξημένο τζίρο.
Και ενώ δείχνει περίπου "ισοβαρής" η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών, οι Τραπεζικοί τίτλοι έχουν χάσει μέρος των αρχικών κερδών τους η μετοχή της Εθνικής έχει γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο και αυτή της Πειραιώς κινείται αμετάβλητη.
Επίσης στο "κόκκινο" κινούνται Viohalco, Eurobank Properties, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil, ενώ αντίθετα αξιοσημείωτα κέρδη επιμένουν να καταγράφουν οι ΔΕΗ, ΕΕΕ, ΕΧΑΕ, Eurobank, Intralot, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Τιτάνας.

Ο τζίρος λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης, έχει περιοριστεί λίγο πάνω από τα 50 εκατ., όταν την πρώτη ώρα πλησίαζε τα 20 εκατ., από τα οποία τα 6,9 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές σε Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΠΕΙΡΤΠ, ΟΤΕ και Εθνική.

Από εκεί και πέρα και για τους λίγους που έχουν απομείνει να ασχολούνται με το ημερήσιο trading, ο Ηλίας Ζαχαράκης (Fast Finence ΑΕΠΕΥ) έχει "οδηγίες προς ναυτιλλομένους":

"Στην περίπτωση του Μυτιληναίου, από τα πιο καλά στημένα διαγράμματα τον τελευταίο χρόνο, μιας και λύση του σχηματισμού μπορεί να δώσει σημαντική τάση. 6,15 SUPPORT -------5,90, 6,53 resist ------- 6,74.

Για την περίπτωση της Εθνικής, οι ημερήσιες στηρίξεις στα 2,53 και 2,45 ευρώ και οι πρώτες αντιστάσεις στα 2,63 και 2,74 ευρώ 

και στην περίπτωση της Eurobank, οι στηρίξεις στα 0,32 και 0,3050 ευρώ και οι πρώτες τεχνικές αντιστάσεις στα 0,3330 και 0,3450 ευρώ".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me