7/9/14

Ο Α. Πανούτσος γράφει για τον Κομπότη!

Ο Α. Πανούτσος γράφει για τον Κομπότη!
07.09.2014 - 08:27
Στην ΟΥΕΦΑ υπάρχει ο Τεό Θεοδωρίδης, που τον Κομπότη τον ξέρει καλύτερα απ’ όσο ξέρει Αρμένης το μουλτεζίμ.
Eχει τα δίκια του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που είπε για το Euro 2016 ότι «ξεκινά μια μεγάλη διαδικασία με τα προκριματικά. Είναι ένας δύσκολος δρόμος που πρέπει να διανύσουμε. Θέλουμε και την τύχη στο πλευρό μας». Με τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Βόρειο Ιρλανδία, τη Φινλανδία και τα Νησιά Φερόες παίζουμε και περνάνε οι δύο πρώτοι και μπορεί και ένας τρίτος από αποτελέσματα.
 
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ χωρίς νόημα είναι το πρόβλημα στις εκδηλώσεις των χορηγών. Κανένας δεν πρέπει να υπάρχει περίπτωση να προσβληθεί, οι παίκτες ξέρουν ότι η κοινοτοπία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και το αποτέλεσμα είναι στα μονά ματς οι παίκτες να λένε: «Δεν υπάρχουν εύκολα ματς» και στα ζυγά: «Κάθε ματς έχει τις δυσκολίες του». 

Το γιατί στην Ελλάδα ακούς συνέντευξη Τύπου και χασμουριέσαι και στην Αγγλία για παράδειγμα μιλάνε σαν άνθρωποι υπάρχει εξήγηση. Στην Ελλάδα ό,τι και να πει ένας παίκτης της Εθνικής θα δημοσιευτεί ενώ στην Αγγλία η δήλωση κρίνεται όχι από το πρόσωπο, αλλά από το ενδιαφέρον της. Στην Αγγλία ο Ντέιβιντ Μπέκαμ να το είχε πει, όταν το έβλεπε ο αρχισυντάκτης θα του είχε εξηγηθεί ένα περιποιημένο delete και η δήλωση θα εξαφανιζόταν στο κυβερνοχάος.


ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ συμβαίνει, υπήρχαν sites που έπαιζαν πρώτη είδηση τη δήλωση του «Σάλπι» και sites που έπαιζαν πρώτη είδηση τη δήλωση του Ολιβιέ Καπό για όσα έγιναν στην παραμονή του στη Λιβαδειά. Οι οποίες εμφανίστηκαν σε δύο εκδοχές. Υπάρχει η εκδοχή που ανέβηκε στο Contra και το Gazzetta, που είναι πανομοιότυπη και για το θέμα των στημένων αγώνων λέει: «Πριν από ένα παιχνίδι, δέχτηκα κόσμο στο σπίτι μου και γείτονες μού ζητούσαν να πάρω κόκκινη κάρτα επειδή το είχαν ποντάρει στο στοίχημα και μου υποσχέθηκαν να μου έδιναν μέρος από τα κέρδη. Την επόμενη ημέρα με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος να μου πει εάν δέχτηκα την πρόταση. 

Του είπα ότι εγώ είμαι άνθρωπος νομοταγής, δεν κάνω τέτοια και εάν ήθελε ένα παιχνίδι να είναι διεφθαρμένο, θα μπορούσε να 'ρθει να μου ζητήσει να εγκαταλείψω την ομάδα. Μου είπε: "Δε θα πας πουθενά. Θα σε σκοτώσω μαζί με τα παιδιά σου και τη γυναίκα σου. Δεν θα ξαναδείς την οικογένειά σου"». 

Και η άλλη που ανέβηκε στο Sport FM και λέει τα ίδια, αλλά προσθέτει: «Αλλά στο τέλος έπαιξα, χάσαμε το παιχνίδι και γύρισα σπίτι μου. Σκέφτομαι ότι θέλει να τεστάρει τους ποδοσφαιριστές, θέλει να τους προκαλεί φόβο. Είναι δραματικό». 

Και εδώ είναι το ζουμί. Στην πρώτη εκδοχή φαίνεται σαν ο Κομπότης να ρωτάει αν δέχτηκε να στήσει το παιχνίδι. Στη δεύτερη ότι ήθελε να τον τεστάρει και του έστειλε γείτονες για να του πουν να βγει με κόκκινη κάρτα και μετά να δει αν θα του το πει.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQpIFcppLvO839GMKsWTIBABFWLZ3jZCnZocbVpWfWRMK04bpdnsw

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ όμως, οι καταγγελίες του Καπό, που είναι περισσότερες, πρέπει να εξεταστούν και από την ΟΥΕΦΑ και από τους εισαγγελείς, αθλητικούς και ποινικούς, και ο Σαρρής σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αφήσει τα επιλεκτικά κρυπτώμενος και να ζητήσει γρήγορη διαλεύκανση. 

Αυτά είναι θέματα των εισαγγελέων, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι στρίβειν διά της δικαιοσύνης. Το ίδιο πρέπει να γίνει και από πλευράς ΟΥΕΦΑ αφού ο Καπό είπε ότι και άλλοι παίκτες έχουν στείλει καταγγελίες αλλά η ομοσπονδία κάνει την τρελή. Και στην ΟΥΕΦΑ υπάρχει ο Τεό Θεοδωρίδης, που τον Κομπότη τον ξέρει καλύτερα απ’ όσο ξέρει Αρμένης το μουλτεζίμ.
 
 
Τι να του πεις τώρα του Χιου...

Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ του Χιου Ντάλας ως Ελληνα αρχιδιαιτητή έχει ένα κωμικό στοιχείο. Ο Σκωτσέζος θα παρακολουθεί τα ματς στην τηλεόραση και θα κόβει διαιτητές ενώ για τους Ελληνες παρατηρητές είναι απαραίτητο να βρίσκονται στο γήπεδο. Κάτι από τα δύο πρέπει να είναι το καλύτερο, εκτός αν οι Σκωτσέζοι βλέπουν καλύτερα τα ματς από την τηλεόραση, ενώ οι Ελληνες στο γήπεδο. Επίσης ο Σαρρής πρέπει να αποφασίσει σε ποιον θεό πιστεύει. Αν πιστεύει στον Ντάλας, δεν θα έπρεπε να κλείσει το ραντεβού με τον Μαρινάκη, τον Θεοδωρίδη και τον Βρέντζο. Αν πιστεύει στο τρίο του Ολυμπιακού, τα 300 χιλιάρικα τον χρόνο που δίνει η ΕΠΟ στον Ντάλας πάνε τζάμπα.
 
ΤΩΡΑ για τη διαιτησία του Παππά στο Αγρίνιο δεν χρειάζεται κανένας Ντάλας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις δει μερικές εκατοντάδες ματς πρωταθλήματος για να ξέρεις ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν φάσεις. Υπάρχει μια φάση που είναι ολόκληρο το ποδόσφαιρο. Αυτό που βλέπει ο διαιτητής δεν είναι αυτό που γίνεται, αλλά αυτό που γίνεται ύστερα από μία άλλη φάση, που έχει γίνει μετά από ένα προηγούμενο ματς, που έχει γίνει πέρυσι. Και πάει λέγοντας μέχρι το πρώτο ματς που παίχτηκε στην Ελλάδα.


ΦΩΝΑΖΕΙ π.χ. ο Ολυμπιακός για πέναλτι στον Μασουακού; Ηταν πέναλτι; Βεβαίως. Αλλά για τον Παππά όχι. «Θα δώσω πέναλτι στον Ολυμπιακό, θα βγουν στον ΣΚΑΪ στην "Παράγκα & Οραμα" και θα λένε ότι ο Παππάς έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό ενώ την προηγούμενη αγωνιστική δεν πήρε πέναλτι ο Μπεργκ.

Οπότε αν τον κλάδευε από πίσω και με τα δύο πόδια να το δώσω, αλλά για κράτημα ποτέ». Πάμε παρακάτω. Κάνει το χέρι ο Τσόρι. Μιλάμε για το χέρι να κοντρολάρει την μπάλα μπροστά στον Παππά. Κίτρινη. Μόνο στη Σκωτία. «Δύο τραυματίες είχανε και παίζουνε με 10. Αντε τώρα να τους ακούς αν βγάλεις κίτρινη στο 92'». Ο Παππάς σφυρίζει το φάουλ, αλλά να δώσει και κίτρινη του ερχότανε βαρύ.
 
ΑΪΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ να εξηγήσεις όλα αυτά στον Χιου Ντάλας και να του λες τι είναι το «Hut & Vision», όπως υποθέτω ότι μεταφράζεται το «Παράγκα & Οραμα». Και άιντε να του εξηγήσεις τι δουλειά έχει ένας πρόεδρος ομοσπονδίας να μιλάει για τα σφυρίγματα ενός ματς… Οπότε καλοφάγωτα τα 300 και όσο λιγότερο τον ενοχλούμε τον Χιου και μας ενοχλεί τόσο καλύτερα για όλους.
Πηγή: SportDay

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me