11/9/14

Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα? Ο Σαμαράς ή το ΣτΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι Νταβατζήδες?





Το προσωρινό μπλόκο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη σύμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με τη LAMDA για την αξιοποίηση του Ελληνικού δεν εκπλήσσει κανέναν.

Αντιθέτως αποτελεί πάγια τακτική τόσο του Ελεγκτικού Συνεδρίου όσο και του ΣτΕ να μπλοκάρουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια και κάθε μεγάλο έργο που θα έδινε πνοή στη χρεωκοπημένη και ξεχαρβαλωμένη χώρα.

Οι πρακτικές του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αυτές που αποτρέπουν τους ξένους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα. Γιατί μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να καταβάλει κάθε προσπάθεια να τους πείσει ότι η Ελλάδα προσφέρεται για επενδύσεις αλλά κανείς δεν είναι ηλίθιος να μπλέξει.

Γιατί ακόμα και οι επιχειρηματίες απ’ την Ουγκάντα γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα δεν κυβερνάει ο Σαμαράς αλλά οι βαρόνοι, οι νταβατζήδες, το ΣτΕ, κάτι περίεργοι δήμαρχοι, περιφερειάρχες με δήθεν οικολογικές ευαισθησίες και οι γνωστοί σε όλους εκβιαστές.


Όταν ο Κωνσταντακόπουλος χρειάστηκε 25 χρόνια και 35.000 υπογραφές για να ολοκληρώσει την επένδυση στο Κόστα Ναβαρίνο έχοντας μάλιστα τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων, τότε καταλαβαίνεται πόσο χρόνο θα χρειαστεί ένας ξένος επενδυτής.

Όταν κάποιοι καρεκλοκένταυροι κάνουν καψόνια στο Λάτση που είναι ο κορυφαίος έλληνας επιχειρηματικός παράγοντας, τότε καταλαβαίνεται τι έχει να τραβήξει κανένας ξένος.

Μέχρι και οι Τούρκοι το κατάλαβαν και έφυγαν νύχτα απ’ το σχήμα του Αστέρα Βουλιαγμένης. Προφανώς στο Ελεγκτικό Συνέδριο ουδόλως ενδιαφέρονται για τις πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει ο Λάτσης στο Ελληνικό. Ούτε για τα δισεκατομμύρια που θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο.

Αυτοί έτσι και αλλιώς, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, πληρώνονται κανονικά. Το Ελεγκτικό Συνέδριο και το ΣτΕ δεν πλήττονται απ’ την ανεργία. Γιατί εκεί δεν έγινε καμιά απόλυση παρ’ ότι έχουμε δεκαπλάσιους δικαστές απ’ ότι χρειαζόμαστε.

Γι’ αυτό έχουν την πολυτέλεια να τιμωρούν το λαό και τη χώρα χωρίς να υφίστανται καμιά απολύτως συνέπεια. Το ζήτημα είναι μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτή η ασυδοσία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me