22/9/14

Ο ‘Μπον Βιβερ’ των πάγκων που τρελαίνει την Ευρώπη

ΕΘΝΟΣΠΟΡ 21/9/2014

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Easy Read !
Μετά τον αγώνα με την Ατλέτικο, ολόκληρο το γήπεδο Καραϊσκάκη φώναζε ρυθμικά το όνομα του Ισπανού τεχνικού.
Μετά τον αγώνα με την Ατλέτικο, ολόκληρο το γήπεδο Καραϊσκάκη φώναζε ρυθμικά το όνομα του Ισπανού τεχνικού.
Ο ‘Μπον Βιβερ’ των πάγκων που τρελαίνει την Ευρώπη


Την αγαπημένη του Ελλάδα ο Μίτσελ την «προδίδει» μόνο για την Ιμπιζα.
  Την αγαπημένη του Ελλάδα ο Μίτσελ την «προδίδει» μόνο για την Ιμπιζα. 
  Στις διακοπές του ο Ισπανός περνά πολύ χρόνο με τους γιους του Αλβάρο και Αντριάν, αλλά και τον εγγονό του Νίκολας.


Στις διακοπές του ο Ισπανός περνά πολύ χρόνο με τους γιους του Αλβάρο και Αντριάν, αλλά και τον εγγονό του Νίκολας.

  Η Μερτσέντες βρίσκεται πάντα δίπλα στον σύζυγό της. Μάλιστα, μαζί γιόρτασαν και την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η Μερτσέντες βρίσκεται πάντα δίπλα στον σύζυγό της. Μάλιστα, μαζί γιόρτασαν και την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος.
  H οικογένεια Μίτσελ σε απαρτία.

H οικογένεια Μίτσελ σε απαρτία.

Ο Μίτσελ με το «Club Del Deportista».
Ο Μίτσελ με το «Club Del Deportista».
Το lifestyle περιοδικό («Club Del Deportista») τον συνόδευσε στα ψώνια που έκανε στο «Gucci» στη Μαδρίτη, προσθέτοντας... πόντους στη φήμη του ως καλοντυμένου.  Κινούμενος μεταξύ ισπανικής, ιταλικής,

Το lifestyle περιοδικό («Club Del Deportista») τον συνόδευσε στα ψώνια που έκανε στο «Gucci» στη Μαδρίτη, προσθέτοντας... πόντους στη φήμη του ως καλοντυμένου.

Κινούμενος μεταξύ ισπανικής, ιταλικής, μεξικάνικης και ελληνικής κουζίνας, ο Μίτσελ προτιμά στέκια σε Γλυφάδα και Κεφαλάρι, όπου δεν αρνείται να φωτογραφηθεί με φίλους του (δεξιά).
Δίπλα στη σύζυγό του Μερτσέντες, με την οποία είναι μαζί από 15 ετών.
Δίπλα στη σύζυγό του Μερτσέντες, με την οποία είναι μαζί από 15 ετών.


Εκτός από το ποδόσφαιρο ο Μίτσελ λατρεύει και το παντέλ, έναν συνδυασμό τένις και σκουός. Μάλιστα κοντράρεται συχνά με τον πορτιέρο του Ολυμπιακού Ρομπέρτο (αριστερά).
Στον Πειραιά τον αποκαλούν «μπον βιβέρ» των πάγκων. Οχι άδικα. Το στυλ για τον Μίτσελ είναι τρόπος ζωής. Η λεπτομέρεια σε κάθε του εμφάνιση αποτελεί απαράβατο κανόνα, ακόμα και αν πρόκειται για ένα ματς-πόλεμο όπως αυτό με την Ατλέτικο. Οι κομψές στιλιστικές επιλογές και ο κοσμοπολίτικος αέρας, χαρακτηριστικά που σπάνια συναντάς σε γήπεδα, είναι στο DNA του Μίτσελ, ο οποίος, εκτός από τον κόσμο του Ολυμπιακού, καθηλώνει και τον... γυναικείο πληθυσμό.

Δυστυχώς, όμως, για τις θαυμάστριές του, που αυξάνονται συνεχώς, ο ίδιος παραμένει αθεράπευτα ερωτευμένος με τη σύζυγό του Μερτσέντες, με την οποία πορεύονται μαζί στη ζωή εδώ και 36 χρόνια. Εξω από τις γραμμές του τερέν, ο Ισπανός προπονητής αποτελεί υπόδειγμα οικογενειάρχη, που «λιώνει» στη θέα του εγγονού του. Ισως του μοναδικού ανθρώπου που μπορεί να τον... νικήσει χωρίς καν να προσπαθήσει.

     Εκτός από το ποδόσφαιρο ο Μίτσελ λατρεύει και το παντέλ, έναν συνδυασμό τένις και σκουός. Μάλιστα κοντράρεται συχνά με τον πορτιέρο του Ολυμπιακού Ρομπέρτο (αριστερά).

Ο «ταυρομάχος» του Ολυμπιακού διαθέτει ακαταμάχητο «πακέτο»: επιτυχημένος προπονητής - λαμπερός άνθρωπος. Κόουτς... μοντέλο -όπως τον θεωρούν τα ισπανικά lifestyle έντυπα που κάνουν ρεπορτάζ για τα ψώνια του στα επώνυμα καταστήματα της Μαδρίτης- ο Μίτσελ κινείται το ίδιο άνετα στα σαλόνια και τα «αλώνια». Οι φαν του θα τον πετύχουν στα σικ ρεστοράν της πόλης αλλά και στα μοντέρνα... ψητοπωλεία, όπου απολαμβάνει την ελληνική κουζίνα στην πιο απλοϊκή εκδοχή της. «Μη σας μπερδεύει το ακριβό γούστο, ο Μίτσελ περνάει το ίδιο καλά και με... σουβλάκι στη λαδόκολλα», λένε όσοι τον γνωρίζουν.

Πνεύμα νικητή

Μπορεί ο Ισπανός τεχνικός να διακρίνεται για την κομψότητα και το καλό του γούστο, ωστόσο οι φίλοι του Ολυμπιακού πίνουν νερό στο όνομά του για ένα άλλο χαρακτηριστικό του: το πνεύμα νικητή που διαθέτει. Το έδειξε και στο ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αναγκάζοντας όλο το γήπεδο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του. Μάλιστα φαίνεται ότι ο 51χρονος Μίτσελ δεν νιώθει μόνο «βασιλιάς», αλλά κάτι σημαντικότερο για τους φίλους του Ολυμπιακού: αισθάνεται Πειραιώτης. Μετά το τέλος του αγώνα με τους «ροχιμπλάνκος», μεθυσμένος από τον θρίαμβο της ομάδας του, ο... Πειραιώτης προπονητής των «ερυθρολεύκων» αποκάλυψε και κάτι άλλο: ότι ο δευτερότοκος γιος του, Αλβάρο, «είναι Ολυμπιακάρα».

Για τον μεγάλο γιο, τον Αντριάν Γκονζάλεθ, δεν είπε... κουβέντα, ίσως γιατί εκείνος είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής και μάλιστα πριν από λίγο καιρό πήρε μεταγραφή για την Ελτσε. Ο εγγονός του, πάντως, και γιος του 26χρονου Αντριάν, τον Μάρτιο είχε «βαπτιστεί» στο Καραϊσκάκη, καθώς ο παππούς Μίτσελ περιέφερε τον Νίκολας, όπως έγραφε στην πλάτη η ερυθρόλευκη φανέλα του, στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Αρη.

Αναγνωρίζουν το έργο του

Οι διοικούντες την πειραϊκή ΠΑΕ πιστώνουν στον Ισπανό το μεγαλύτερο μερίδιο της ανέλιξης του Ολυμπιακού, αναγνωρίζοντας ότι η ομάδα έχει αποκτήσει άλλη ταυτότητα από την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ενώ με τις επιτυχίες της έχει αφήσει άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Πέρυσι, έγκαιρα ο Β. Μαρινάκης είχε σπεύσει να ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου με τον Μίτσελ μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Φέτος, τέτοιος όρος δεν υπάρχει. Υπάρχει, ωστόσο, διάθεση από τους παράγοντες των «ερυθρολεύκων» να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους όσο περισσότερο γίνεται.
Ο Μίτσελ δεν κρύβει ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα του. Μάλιστα, τον ερχομό του στο ελληνικό πρωτάθλημα ποτέ του δεν τον είδε ως ένα βήμα πίσω στην καριέρα του:

«Είναι μία εμπειρία ενδιαφέρουσα και μία ευκαιρία για να γνωρίσω έναν διαφορετικό τρόπο κατανόησης του ποδοσφαίρου», είχε πει σε ισπανικά ΜΜΕ, λίγες μέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «ερυθρολεύκων», ενώ για τους Ελληνες είχε πει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μία κατάσταση οικονομικής κρίσης, ωστόσο οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι σε αυτό. Δεν θα δεις λυπημένους ανθρώπους. Οι Ελληνες είναι πολύ ανοιχτοί άνθρωποι και οι ξένοι δεν αισθάνονται ξένοι στην Ελλάδα».

Ο Ισπανός λατρεύει τη χώρα μας και το δείχνει όχι μόνο με λόγια αλλά και πράξεις, αφού όπως παραδέχθηκε ο ίδιος πριν από λίγο καιρό «είχα προτάσεις από άλλες ομάδες, αλλά προτίμησα να μείνω στον Ολυμπιακό». Ωστόσο, ακόμα και μετά την ανακοίνωση της συμπόρευσης με τους «ερυθρόλευκους» μέχρι το καλοκαίρι του 2015, οι προτάσεις δεν σταμάτησαν να έρχονται.
«Είναι ωραία η ζωή στην Ελλάδα», λέει κατ' επανάληψιν ο Μίτσελ, που μπορεί να ήταν τέκνο της «βασίλισσας της Ευρώπης», της Ρεάλ, όμως στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό νιώθει «βασιλιάς». Βέβαια, τον πάγκο της Ρεάλ πάντα τον ονειρεύεται.

Αν και προ διετίας, όταν ερωτούνταν, απαντούσε «δεν είναι κάτι που βρίσκεται στα σχέδιά μου. Εκτός αυτού πιστεύω ότι η Ρεάλ διαθέτει προπονητή, ο οποίος έχει συμβόλαιο σε ισχύ, οπότε τα υπόλοιπα περιττεύουν». Και είχε προπονητή τον Ζοσέ Μουρίνιο. Και πέρυσι είχε κόουτς τον Κάρλο Αντσελότι, όμως την ανοικτή πρόσκληση την απηύθυνε λέγοντας: «Νομίζω πως είμαι έτοιμος να αναλάβω τη Ρεάλ».

Ο ΜΙΤΣΕΛ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ

Ντύνεται στο «Gucci» και λατρεύει το σουβλάκι!

Ο μπον βιβέρ Μίτσελ Γκονζάλεθ, που προσέχει και την τελευταία λεπτομέρεια στην ένδυση αλλά και στην πάντα αθλητική κορμοστασιά του, απολαμβάνει τη ζωή του στην Ελλάδα. Τη χώρα μας μπορεί να την είχε επισκεφθεί και παλαιότερα, την αγωνιστική περίοδο 1985-96, όταν ως παίχτης της Ρεάλ είχε αντιμετωπίσει (και είχε χάσει με 1-0) την ΑΕΚ στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας, ωστόσο τώρα έχει τον χρόνο να απολαύσει στιγμές χωρίς ποδοσφαιρικό άγχος.


Στη Βούλα, όπου διαμένει σε βίλα που του νοικιάζει ο Ολυμπιακός και της οποίας παλαιότερα ένοικος ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έχει «πιάτο» τη θάλασσα. Η τεράστια βεράντα του έχει θέα το χαλαρωτικό γαλάζιο - ίσως γι' αυτό ο Μίτσελ προτιμά να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του στο σπίτι παρέα με τη σύζυγό του Μερτσέντες, την οποία προσφωνεί Μέρτσε και της έχει αναθέσει τα... οικονομικά.

Εκεί συνηθίζει να προσκαλεί τους συνεργάτες του στον Ολυμπιακό, μαζί με τις συζύγους τους, ωστόσο στο τραπέζι αποφεύγει τις υπερβολές αφού προσέχει τη διατροφή του.
Ο Ισπανός προπονητής θεωρείται από τους πιο φινετσάτους του... κλάδου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα ρούχα του είναι όλα επώνυμα και ακριβά. 

Πλην των αγώνων, που συνήθως φοράει κοστούμι, τις υπόλοιπες ημέρες προτιμά τις casual εμφανίσεις, συνδυάζοντας το σακάκι με τζιν παντελόνι. Ακόμα κι έτσι, σπάνια περνάει απαρατήρητος. Δεν είναι τυχαίο ότι το ισπανικό lifestyle περιοδικό «Club del Depοrtista», του οποίου η ύλη αντλείται από τις εκλεπτυσμένες συνήθειες των καλοπληρωμένων σταρ της Πριμέρα Ντιβιζιόν, είχε κάνει ρεπορτάζ μόδας πριν από έναν χρόνο, με πρωταγωνιστή τον Μίτσελ! Ο φακός τον ακολούθησε σε κατάστημα της Gucci στη Μαδρίτη, το οποίο επισκέφτηκε μαζί με τον παίκτη του στον Ολυμπιακό Τσόρι Ντομίνγκεζ.


Τα αγαπημένα του πιάτα


Ωστόσο και στην Αθήνα βρήκε τη... Μαδρίτη του. Από τη μέρα που άνοιξε, τον περασμένο Μάιο, στο Κεφαλάρι, ένα από τα καλύτερα τάπας ρεστοράν, το «Gabitoneca», το επισκέπτεται συχνά, προκειμένου να γευθεί παραδοσιακές ισπανικές γεύσεις, τις οποίες γευόταν και στο ομώνυμο κατάστημα της Μαδρίτης.

Στο ελληνικό «Gabitoneca» αγαπημένα του πιάτα είναι το Taco Pato (τορτίγια με crispy πάπια confit, guacamole και κόλιανδρο), το El Potito (πουρές πατάτας, κρέμα μαύρης τρούφας και αβγό), το Carrilleras (μοσχαρίσια μάγουλα), το Lubina a la sol (λαβράκι σε κρούστα αλατιού και σος σεβίτσε) και το Ravioli meloso con foie plancha (μελωμένο ραβιόλι και ψητό φουαγκρά).

Οταν οι έξοδοί του είναι κοντινές, συνηθίζει να πηγαίνει για φαγητό στη Γλυφάδα, επιλέγοντας το μεξικάνικο μπαρ-ρεστοράν «Amigos», το ιταλικό εστιατόριο «Aperitivo», όπου επιλέγει να τρώει σπαγγέτι με θαλασσινά ή σαλάτες, ενώ... τιμά και την ελληνική κουζίνα, τρώγοντας γύρο και σουβλάκια στο εστιατόριο-μπάρμπεκιου «Τσι Τσι».

Τον καφέ του, πάντα εσπρέσο, τον απολαμβάνει σε συγκεκριμένα μαγαζιά, ενώ στου Ρέντη έχει φέρει και μηχανή εσπρέσο, προκειμένου κι εκεί να πίνει τον καφέ του, όπως τον θέλει εκείνος, με τις αγαπημένες του γεύσεις. Οποτε έχει χρόνο πηγαίνει με τη σύζυγό του σε χώρο στη Γλυφάδα για να τη δει να παίζει παντέλ, ένα ισπανικό άθλημα που είναι συνδυασμός τένις και σκουός.

Απαντάει στα Ελληνικά

Είναι απλός, προσηνής, καταδεκτικός και γίνεται όλο και περισσότερο Ελληνας. Συνεχίζει να κυκλοφορεί με εταιρικό και ολίγων κυβικών αυτοκίνητο που του έχει παράσχει η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ουδέποτε διεκδίκησε, αν και θα μπορούσε, πολυτελές τετράτροχο. Εχει μάθει αρκετές ελληνικές λέξεις, σε σημείο που αντιλαμβάνεται το νόημα των ερωτήσεων που του θέτουν οι δημοσιογράφοι, ενώ, όταν ο απλός κόσμος τον συναντάει στον δρόμο και τον χαιρετάει στα Ισπανικά, εκείνος αντεύχεται στα Ελληνικά.

Αυτό που καλείται να μάθει ο... 51χρονος Ελληνας Μίτσελ είναι να ζει περισσότερο καιρό μόνος του, καθώς της Μέρτσε, με την οποία είναι μαζί από ηλικία 15 ετών και παρά το πέρασμα των χρόνων εξακολουθούν να είναι ερωτευμένοι, της έχει κλέψει την καρδιά άλλος... άνδρας. Είναι ο εγγονός τους, γιος του μεγάλου τους γιου, Αντριάν, για τον οποίον η σύζυγος του Ισπανού προπονητή συχνά ταξιδεύει στην πατρίδα τους προκειμένου να τον δει.

 Με φιλικό ζευγάρι έξω από εστιατόριο στην Ιμπιζα.

Τον εγγονό του ο Μίτσελ τον απόλαυσε κατά τις καλοκαιρινές του διακοπές, όμως και την... Ελλάδα του δεν την ξέχασε. Την ακολούθησε, έστω κι εξ αποστάσεως, και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορεί τις ημέρες του Μουντιάλ να έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Ιμπιζα, ωστόσο, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν παρέλειψε να φανερώσει την υπερηφάνειά του, μετά τη νίκη - πρόκριση του εθνικού μας συγκροτήματος επί του αντίστοιχου της Ακτής Ελεφαντοστού: «Η Ελλάδα προκρίθηκε στην επόμενη φάση! Είμαι πολύ περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου και όλους τους Ελληνες», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΒΔΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me