7/9/14

ΔΩΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ...

1.Gone Girl του David Fincher

Έγινε τεράστια επιτυχία ως βιβλίο και τώρα με σταρ τον Ben Affleck και σκηνοθέτη τον David Fincher του «Seven» και του «Fight club» , το Gone Girl έχει γίνει ήδη μια από τις πιο αναμενόμενες επιτυχίες του φετινού χειμώνα.




2. «Big eyes» του Tim Burton

Περιμέναμε πολύ καιρό για μια «κανονική» ταινία, από τον Burton, που να είναι πραγματική ιστορία και χωρίς τον Johnny Depp. Christoph Waltz  και Amy Adams στην αληθινή ιστορία των καλλιτεχνών Γουόλτερ και Μάργκαρετ Κιν, ο πρώτος εκ των οποίων έγινε διάσημος για τα πορτρέτα παιδιών με μεγάλα μάτια που σχεδίαζε.


3. «Unbroken» της Angelina Jolie

Επιτέλους παντρεύτηκε και τώρα φέτος μπορεί να χαρεί την επιτυχία του Unbroken, που μιλάει για τον ολυμπιονίκη και ήρωα πολέμου Λούι Ζαμπερίνι.


4. «Inherent vice» του Paul Thomas Anderson

Μετά το the Master, θαυμάστε τους Joacquin Phoexnix, Reese Witherspoon, Josh Brolin και Benicio del Torro (μας έλειψε) σε ένα θρίλερ μυστηρίου που θα σας καθηλώσει.


5. Μέριλ Στριπ: επανέρχεται με «The giver» και «Into the woods»

Είναι μια και μοναδική και δεν την φτάνει καμία. Η σημαντικότερη εν ζωή ηθοποιός έρχεται με δύο ταινίες το Into the Woods ένα παραμύθι της Disney που αρμόζει στις υποκριτικές της δυνατότητες και το The giver ένα δράμα επιστημονικής φαντασίας.

6. «Foxcatcher» του Bennet Miler

Μια ταινία για έναν ψυχικά ασταθή πολυεκατομμυριούχο που αναπτύσσει μια έντονη συμπάθεια προς δύο Ολυμπιονίκες. Ο Steve Carell αγνώριστος μετά από τόνους make up, στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ίσως ο λόγος για να δείτε αυτή την ταινία. ο ηθοποιός συζητιέται ήδη για Όσκαρ.

7. «Birdman» του Alejandro Gonzalez Inaritu

Eκτός από το comeback του σκηνοθέτη, έχουμε και το μεγάλο comeback ενός εξαιρετικού ηθοποιού: του Μάικλ Κίτον. H ταινία περιγράφει την ζωή ενός ξεπεσμένου ηθοποιού που είχε μείνει γνωστός ως κινηματογραφικός υπερήρωα.


8. «St. Vincent» με τον Bill Murray

Ένας από τους καλύτερους του αμερικανικού σινεμά, εξίσου υπέροχος σε δράμα και κωμωδία, ο μοναδικός Bill Murray δίνει ρέστα ερμηνείας σε μια ταινία για έναν τζογαδόρο συνταξιούχο.


9. «Wild» του Jean-Mark Valle με την Reese Witherspoon

Έχουμε να δούμε τόσο δυνατή ερμηνεία της Reese Witherspoon από το «Walk the line», ;όπου και κέρδισε Όσκαρ. Με αυτή την ταινία μάλλον θα είναι υποψήφια και πάλι, καθώς περιγράφει μια διαδρομή μιας γυναίκας μέσα στην Αμερικανική φύση. Σκεφτείτε το Eat Pray Love, στο πολύ πιο σοβαρό.

10.  «Interstellar» του Christopher Nolan

Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, με την υπογραφή του σκηνοθέτη του Batman, με τον πολύ δημοφιλή μετά το Όσκαρ του Matthew McConaughey

11. Juliane Moore διπλή... με «Maps to the stars» και «The hunger games: Mockingjay»

Το ένα είναι με υπογραφή του Cronenberg και με πρόσφατο το βραβείο του Φεστιβάλ Βενετίας και το δεύτερο μια τριλογία που λατρεύουν τα πιτσιρίκια. Και τα δύο αναδεικνύουν το εύρος των δυνατοτήτων αυτής της πανέμορφης και σέξι ηθοποιού.

12.  Al Pacino: Η μεγάλη επιστροφή

Τα τελευταία χρόνια είχε γίνει μια καρικατούρα του εαυτού του. Βαμμένο μαλλί, άθλιες παραγωγές και κακά σενάρια μας είχαν κάνει να ξεχάσουμε πόσο καλός ηθοποιός είναι. Με δύο ταινίες που διαπραγματεύονται την τρίτη ηλικία (είναι 74 ετών ο Al μην το ξεχνάμε) και με σκηνοθέτες που υπογράφουν Όσκαρ,  το «The humbling» του Μπάρι Λέβινσον και το «Manglehorn» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν είναι ότι χρειάζεται ο Pacino για να τον πάρουμε και πάλι στα σοβαρά.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me