5/9/14

ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014 - Οι φίλοι των φίλων- Χριστέ και Παναγιά!

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ είναι ένας εξαίρετος Έλληνας επιστήμονας και γι’ αυτό άλλωστε διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, όπως και άλλοι, επίσης εξαίρετοι, συνάδελφοί του. Υπήρξε, επίσης, φίλος του κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, γεγονός που τον βοήθησε να γίνει στο παρελθόν επικεφαλής του ΟΠΑΠ. Σήμερα αναλαμβάνει σύμβουλος του κ. Στουρνάρα σε θέματα εποπτείας των τραπεζών. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να κάνει πολλά πράγματα. Την εποπτεία των συστημικών τραπεζών την αναλαμβάνει η ΕΚΤ!


Από την άλλη πλευρά δικαιούμαστε να αναρωτηθούμε πόση εμπειρία διαθέτει ο κ. Χατζηεμμανουήλ από την εποπτεία των τραπεζών για να μπορέσει με την σειρά του να συμβουλεύσει τον κ. Στουρνάρα.

Την ίδια ώρα ο κ. Στουρνάρας προσλαμβάνει την κ. Λουρή, μέχρι πρόσφατα υποδιοικητή της Τράπεζας. Αν η επιστροφή της είναι πολύτιμη, κακώς απομακρύνθηκε από την θέση της. Αν καλώς την έδιωξαν, θα πρέπει να μας πουν γιατί την ξαναπαίρνουν.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας! Τόσο  ο κ. Χατζηεμμανουήλ όσο και η κα Λουρή είναι φίλοι του περιβάλλοντος του κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αν κάτι μπορούμε να καταλάβουμε από τις κινήσεις του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρα, είναι ότι επιδιώκει να τα έχει καλά με τον κ. Καραμανλή. Το πώς και το γιατί προέκυψε αυτή η αναγκαιότητα είναι κάτι που αδυνατούμε να  αντιληφθούμε. Αλλά αυτή φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα πρώτης γραμμής.

Να μην το ξεχάσουμε! Είναι και το θέμα της κυρίας Σακελλαρίου. Ο κ. Στουρνάρας την πρότεινε για υποδιοικητή της Τράπεζας με το που ανέλαβε την θέση. Αλλά κρίθηκε ότι κάτι τέτοιο είναι άκαιρο εξαιτίας των ανοικτών θεμάτων που έχει η επικεφαλής του ΤΧΣ.

Αν κάτι μας προκαλεί εντύπωση είναι οι λόγοι που «επέβαλαν» πριν λίγες εβδομάδες την απορρόφηση του ΤΧΣ από την Τράπεζα της Ελλάδος. «Λύσσαξαν» να μας πείσουν κάποιοι ότι ήταν θέμα ζωής και θανάτου. Τέτοιες αναλύσεις είχαμε να δούμε από την εποχή που προσπαθούσαν οι ίδιοι άνθρωποι να μας πείσουν ότι ο Γιάννος και ο Άκης ήσαν το μέλλον της χώρας.

Τέλος πάντων!  Ένα πρωί  το αίτημα αποσύρθηκε στα βουβά. Για να καταλάβουμε! Υπήρχε θέμα συγχώνευσης όσο υπήρχε και θέμα Σακελλαρίου και αποσύρθηκε η συγχώνευση όταν έπαψε να υπάρχει;

Σιωπητήριο...

Θανάσης Μαυρίδης


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me