2/9/14

4 τρόποι να χαλαρώσετε πολύ γρήγορα!


Νιώθετε πως δεν μπορείτε να χαλαρώσετε μετά από μια απαιτητική εβδομάδα; Αισθάνεστε την καρδιά σας να χτυπά δυνατά και η πίεση σας να ανεβαίνει; Αυτό συμβαίνει γιατί το συσσωρευμένο άγχος και το στρες δεν σας αφήνουν να ηρεμήσετε. Και μπορεί να μας προκαλεί άμεσες ανησυχίες αλλά μια υπερβολική έκθεση στο στρες μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο προβλημάτων υγείας, όπως κατάθλιψη, καρδιακές παθήσεις, αύξηση βάρους κλπ.
Τι μπορείτε επομένως να κάνετε ώστε να καταφέρετε να ηρεμήσετε; το περιοδικό TIME, με βάση πρόσφατες έρευνες προτείνει ορισμένες εναλλακτικές αντιμετώπισης του άγχους. 
Ξυπνήστε νωρίς
Μπορεί να ακούγεται σκληρό και να σας είναι δύσκολο να στερηθείτε ακόμη και λίγα λεπτά ύπνου, αλλά αυτά τα λεπτά θα σας φανούν πολύτιμα πριν φύγετε για δουλειά, καθώς θα σας ανανεώσουν και θα σας αναζωογονήσουν.
Δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό χώρο
Σύμφωνα με έρευνες, τα απαλά χρώματα όπως το μπλε, το πράσινο ή το γκρι σας βοηθάνε να χαλαρώσετε, εν αντιθέσει με το κόκκινο που διεγείρει τις αισθήσεις σας. Το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα δωμάτιο, καθώς μέσω των ματιών στέλνετε μήνυμα μέσω των νευρώνων στο τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει το συναίσθημα.
Καθαρίστε τα συρτάρια σας
Όταν αισθάνεστε κουρασμένοι και αγχωμένοι σίγουρα το ξεσκόνισμα είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε. Αλλά η αλήθεια είναι πως η τακτοποίηση του σπιτιού και των συρταριών μπορεί να βοηθήσει στην τακτοποίηση και …του μυαλού σας! Όπως υποστηρίζει και ο ψυχολόγος LaurenNapolitano, «υποσυνείδητα η τακτοποίηση του χώρου οδηγεί σε «συναισθηματική» τακτοποίηση».
Δείτε βίντεο με γάτες
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό από την παρακολούθηση βίντεο με μωρά να χορεύουν Beyonceή με γάτες ντυμένες με κουστούμι καρχαρία. «Μετά από μια αγχωτική ημέρα, αυτά τα αστεία πράγματα μπορεί να ενεργοποιήσουν τμήμα του εγκεφάλου που προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση. 
www.stogiatro.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me