1/8/14

ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ...

Αμήχανοι μπροστά στο μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο, το Linkedin, νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας σκέφτονται πόσο «φτωχά» από άποψη εμπειρίας βιογραφικά έχουν...

Έρευνες δείχνουν πως μόλις το 17% των νέων τολμά να δημιουργήσει λογαριασμό. Για όλους τους υπόλοιπους δημιουργήθηκε το δίκτυο «You Rock Jobs», δίνοντας έμφαση στις δεξιότητες και όχι τόσο στην αποκτηθείσα εμπειρία.

Ήδη, διαθέσιμο σε 15 γλώσσες δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν το επαγγελματικό τους προφίλ, προτάσσοντας τις ικανότητες που θα τους καταστήσουν ελκυστικούς σε επίδοξους εργοδότες.

Ιθύνων νους του «You Rock Jobs» ο Ίαν Κλίτφορντ, ενώ από ελληνικής πλευράς στη διοικητική ομάδα ανήκει ο Μανώλης Λαμπόβας, στέλεχος του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής και διαχειριστής του «Getbusy.gr», ιστότοπου που προετοιμάζει τους νέους για την αγορά εργασίας.

Το δίκτυο προτείνει 120 παραδείγματα δραστηριοτήτων σε 20 κατηγορίες, όπως είναι για παράδειγμα τα σπορ, η τεχνολογία, οι ικανότητες χειροτεχνιών. Αυτές οι κατηγορίες συνδέονται με 100 επιχειρηματικές και εργασιακές δεξιότητες.

Οι χρήστες μπορούν στο λογαριασμό τους να συμπεριλάβουν πληροφορίες από την εκπαίδευσή τους και να «ανεβάσουν» δείγματα της επαγγελματικής τους εμπειρίας.
Ο στόχος πάντα παραμένει να βρουν δουλειά οι νέοι.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος - enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me