19/8/14

Αποτελέσματα 6μήνου (ένα πρώτο σχόλιο από τον Μάνο Χατζηδάκη)

Μέχρι στιγμής το σύνολο των εταιριών που έχει δημοσιεύσει πηγαίνει καλύτερα από την εικόνα που είχε στο α’ τρίμηνο.

Η πλειοψηφία των εταιριών και κυρίως των μικρομεσαίων σε κεφαλαιοποίηση δείχνει επίσης πιο αξιόμαχη. 


Στο 10% του συνόλου των ισολογισμών που έχει δημοσιευθεί το 77% παρουσιάζει κερδοφορία ενώ από τις εταιρίες που έχουν ζημιές οι περισσότερες δείχνουν μικρότερη φθορά σε σχέση με πέρυσι.

Αν και είναι ακόμα νωρίς για γενικά συμπεράσματα το β’ τρίμηνο θα είναι καλύτερο ενισχυμένο από τις πασχαλινές πωλήσεις, τουρισμό και το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.

Ζητούμενο βέβαια παραμένουν οι εκπλήξεις αφού μέχρι στιγμής οι αναλυτές φαίνονται αρκετά ακριβείς στις προβλέψεις τους στερώντας το στοιχείο του ενθουσιασμού από την αγορά.

Έκτακτα Αποτελέσματα: Λίγα είναι επίσης τα έκτακτα αποτελέσματα και επομένως η εικόνα παραμένει σχετικά καθαρή στην τελική γραμμή.

Το +10% της τελικής γραμμής επηρεάζεται κυρίως από τα περυσινά έκτακτα (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΜΕΤΚΑ) καθώς φέτος μόνο τα 32,5 εκατ. ευρώ της Frigoglass συνιστούν μια διαφορά με σημαντική απόκλιση.

Περισσότερα έκτακτα θα υπάρχουν στους τραπεζικούς ισολογισμούς που θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα αφού στο β’ τρίμηνο υπήρξαν συναλλαγές (Alpha Βank – Citi, Τράπεζα Πειραιώς –MIG, ΕΥΔΑΠ κλπ) που διαφοροποιούν αισθητά την τελική γραμμή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me