21/8/14

Χρηματιστήριο: Τα 1+2 Roadshow του Σεπτέμβρη και ο χρησμός FTSE


Χρηματιστήριο: Τα 1+2 Roadshow του Σεπτέμβρη και ο χρησμός FTSE

Δημοσιεύθηκε: 21 Αυγούστου 2014
 
Θερμός σε κάθε περίπτωση θα είναι ο επόμενος μήνας για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Δεν είναι μόνο το ετήσιο roadshow στο Λονδίνο που δίνει τον τόνο στην αγορά. Λίγες ημέρες μετά, η αγορά θα περιμένει την απόφαση του διεθνούς οίκου FTSE που θα αποφανθεί αν θα παραμείνει το Χ.Α. στην κατηγορία των ανεπτυγμένων. Οι γνωρίζοντες, πάντως, δεν ανησυχούν για αρνητικές «εκπλήξεις».

Το σίγουρο είναι ότι προθέρμανση για το roadshow θα γίνει στη Νέα Υόρκη. Της διοργάνωσης του Χ.Α. θα προηγηθούν δύο άλλα roadshows που ετοιμάζουν η Deutsche Bank (3-5/9) και η Βarclays (8-10 /9), αμφότερα στη μεγαλούπολη των ΗΠΑ. Το "παρών" στις παραπάνω εκδηλώσεις θα δώσουν κατά κύριο λόγο τράπεζες και διεθνείς χρηματοοικονομικές εταιρείες.

Σε κάθε περίπτωση, στο τέλος της εβδομάδος αναμένεται μία πρώτη εικόνα όσον αφορά τον αριθμό συμμετεχόντων στο roadshow του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, αναμένεται να σημειωθεί ρεκόρ "one to one meetings". Μάλιστα, όπως ακούμε, ο μεγαλύτερος όγκος διεθνών funds που έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για συναντήσεις με τους Έλληνες επιχειρηματίες προέρχεται από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me