30/7/14

TO ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Από το : defencenet.gr

Το ρωσικό αντιτορπικό "Αντιναύαρχος Kulakov" κλάσης Udaloy Ι, έφτασε στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να αποτελέσει το πρώτο πλοίο της Μόνιμης Δύναμης του Ρωσικού Ναυτικού στην περιοχή.

Είναι μια κίνηση που έρχεται σε μία στιγμή που η κρίση στις σχέσεις Δύσης και Ρωσίας βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδό τους μετά το τέλος του "ψυχρού πολέμου" το 1990 και ειδικά οι ΗΠΑ επιχειρούν να "ψαλιδίσουν" την οικονομική και πολιτική ισχύ που έχει αρχίσει να αποκτά η Ρωσία την τελευταία δεκαετία.
Και η απάντηση της Ρωσίας είναι καθαρά σε στρατιωτικό επίπεδο: Δοκιμάζουν συνέχεια νέα όπλα, δημιουργούν νέους Στόλους (το 1991 ανέστειλε την λειουργία του ο άλλοτε πανίσχυρος ρωσικός Στόλος της Μεσογείου) και δείχνουν αποφασισμένοι να κοντράρουν τις ΗΠΑ "στα ίσα".
Συνολικά η ρωσική ναυτική δύναμη θα αποτελείται από 15 πολεμικά πλοία και τελικά το ένα από αυτά θα είναι το ελικοπτεροφόρο Mistral το οποίου η ναυπήγηση έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται να παραδοθεί στο ρωσικό Ναυτικό από τα ναυπηγεία του DCNS τον ερχόμενο Οκτώρβιο.
Οπως ανακοίνωσε ο πλοίαρχος Vadim Serga εκπρόσωπος του ρωσικού Ναυτικού "Μετά από ένα ταξίδι 10.000 χιλιομέτρων και αφού εόρτασε την Ημέρα του Ναυτικού της Ρωσίας στην Μάλτα, προερχόμενο από την Θέουτα της Ισπανίας, κατέπλευσε στο λιμάνι της Λεμεσσού.
Το "Αντιναύαρχος Kulakov" απέπλευσε από την κύρια βάση του Βόρειου Στόλου στο Severomorsk στις 15 Απριλίου. Το πλοίο παρά το γεγονός ότι ανέλαβε υπηρεσία το 1982, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1991 και από τότε παρέμενε σε συντήρηση.
Το 2004 ξεκίνησε ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των συστημάτων μάχης και των τηλεπικοινωιών του και εντάχθηκε πάλι σε υπηρεσία του βάση Severomorsk στις 7 Δεκεμβρίου 2010.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me