14/7/14

Τι σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς - Ηλίας Ζαχαράκης.

Τι σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς

Εβδομάδα έντονα πτωτική αυτή που πέρασε, μιας και η Αγορά είχε χαρακτήρα "sell off" πλησιάζοντας για άλλη μία φορά την μεσοπρόθεσμη στήριξη της στην περιοχή του 365-360 για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και την περιοχή 1145-1130, για τον Γενικό Δείκτη, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το Χ.Α. είχε ήδη πτωτική τάση, με τις εξελίξεις στην Πορτογαλία να επηρεάσουν ακόμα περισσότερο την εικόνα μιας και ο Νότος πιέστηκε σημαντικά με ρευστοποιήσεις.

Το "stop" μας στο "short" είναι στο 1257 για τον Γενικό Δείκτη και στο 407 για τον FTSE25 αντίστοιχα, ενώ η περιοχή του 1200-1210 είναι επίπεδο που είναι κοντινή μας αντίσταση σε μία πιθανή αντίδραση της Αγοράς.

Θυμίζουμε πως όσο συντηρούμε το επίπεδο της περιοχής του 1100, η Αγορά μένει μέσα στο ανοδικό μεσοπρόθεσμο κανάλι που συντηρεί τα τελευταία 2 χρόνια, άρα τα επίπεδα που δοκιμάζουμε είναι πολύ σημαντικά για την συνέχεια.


Το νομοσχέδιο για την πώληση της "μικρής" ΔΕΗ ψηφίστηκε, ενώ πλέον το πρόγραμμα οδεύει προς το τέλος του, με την Κυβέρνηση να θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να συνεχίσει χωρίς μία νέα βοήθεια και παράλληλα ένα νέο μνημόνιο.

Ο τραπεζικός κλάδος είναι το κλειδί στην όλη κατάσταση, μιας και μπροστά του έχει τα "stress tests" του Φθινοπώρου, ενώ θυμίζουμε πως το 210 επίπεδο, για τον Τραπεζικό δείκτη, είναι εκείνο που διάσπαση μπορεί να κάνει την διαφορά και τεχνικά, μεσοπρόθεσμα.

Φυσικά οι Τράπεζες μπορεί να χρειαστούν ακόμα κάποια κεφάλαια, παρόλα αυτά δεν είναι απαραίτητο οι ΑΜΚ να γίνουν σε χαμηλότερα επίπεδα από τα πρόσφατα. Ο ΔΤΡ πλέον δοκιμάσει το πολύ σημαντικό 150 ενώ χρειάζεται μία κατοχύρωση του 178 για να μας δώσει και αγοραστικό σήμα.

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ξένοι ελέγχουν πάνω από το 60% της κεφαλαιοποίησης της Αγοράς, με την διαφορά ότι δεν βιάζονται, σε αντιδιαστολή με το εγχώριο επενδυτικό κοινό που η ψυχολογία του είναι πολύ πιο εύθραυστη ενώ ο χρόνος επιδεινώνει περαιτέρω αυτή" αναφέρει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me