30/7/14

Υπόθεση Χρυσή Αυγή: Παραμένει στη φυλακή ο Στ. Μπούκουρας


Υπόθεση Χρυσή Αυγή: Παραμένει στη φυλακή ο Στ. Μπούκουρας

Στην φυλακή θα παραμείνει ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, καθώς το Συμβούλιο Εφετών με δύο βουλεύματά του αντιτίθεται στις εισαγγελικές προτάσεις που εισηγήθηκαν την έξοδό του από τη φυλακή.

Οι εφέτες με δύο βουλεύματα που εξέδωσαν, απορρίπτουν την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με όρους, που είχε καταθέσει ο κ. Μπούκουρας, ενώ διατάσσουν την παράταση της κράτησης του βουλευτή για ακόμη ένα εξάμηνο. 

Η τελική κρίση του Συμβουλίου Εφετών είναι ότι ο κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση δεν πρέπει να βγει από τη φυλακή, καθώς υφίστανται οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε προσωρινά κρατούμενους από τις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Και για τις δύο περιπτώσεις που αφορούσαν την προφυλάκιση του Στάθη Μπούκουρα, οι προτάσεις που είχαν υποβάλει προς το Συμβούλιο Εφετών δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ήταν θετικές -και μάλιστα για πρώτη φορά σε κατηγορούμενο της συγκεκριμένης δικογραφίας- στην έξοδο του βουλευτή από τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις, που τελικά δεν υιοθετήθηκαν από τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών, αφορούσαν, η πρώτη την εισήγηση προς το δικαστικό συμβούλιο της εισαγγελέως Αικατερίνης Ψύρη η οποία ζητούσε να γίνει τυπικά και ουσιαστικά δεκτή η αίτηση που υπέβαλε ο κ. Μπούκουρας για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ και την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η δεύτερη πρόταση σχετικά με την παράταση ή μη της κράτησης του κ. Μπούκουρα ενόψει συμπλήρωσης του πρώτου εξαμήνου κράτησης ήταν της εισαγγελέως κ. Στεφανάτου που εισηγήθηκε να μην συνεχιστεί η κράτηση και σε αντικατάσταση να του επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me