11/7/14

Χρηματιστήριο: Πού «σκόνταψε» η αντίδραση

του Θανάση Σταυρόπουλου

 
Με μικρά κέρδη έκλεισε το ΧΑ, «εκθέτοντας» τους πρωινούς αγοραστές. Πτώση 10% στην εβδομάδα για τις τράπεζες, απώλειες 7,15% για τον Γενικό Δείκτη. Κέρδη σήμερα για Εθνική, Πειραιώς , ΟΠΑΠ. Πιέσεις για Folli Folle, ΔΕΗ, Βιοχάλκο.


Ανοδική αντίδραση σημειώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από αθροιστικές απώλειες 8,19% για τον Γενικό Δείκτη και 12,04% για τον Τραπεζικό δείκτη, με κυριότερο χαρακτηριστικό την σημαντική καθίζηση του τζίρου.

Η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "αντίδραση εντός προγράμματος", με "ανάποδο κλείσιμο", καθώς οι αγοραστές δεν επέδειξαν το απαιτούμενο "πάθος" και έτσι ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε την συνεδρίαση οριακά υψηλότερα από το χαμηλό ημέρας, ενώ στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν και έξι τίτλοι του FTSE25.

Ξεκινώντας από τα στατιστικά, η χρηματιστηριακή εβδομάδα που ολοκληρώθηκε έφερε απώλειες 7,15% για τον Γενικό Δείκτη και 10,32% για τον δείκτη των Τραπεζών. Από την αρχή του έτους ο Γενικός Δείκτης έχει γυρίσει σε απώλειες 0,67%, ενώ ο Τραπεζικός δείκτης αύξησε τις απώλειές του στο 12,47%. Στα 122,5 εκατ. η μέση ημερήσια μικτή αξία συναλλαγών, αυξημένη κατά 12,7%, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, όχι μόνο "εξέθεσε" τους πρωινούς αγοραστές, αλλά δεν έδωσε την ευκαιρία πρόσκαιρης αισιοδοξίας για minimum αντίδραση προς τις 1190 - 1200 μονάδες, κάτι που θα μπορούσε να υποστηριχθεί αν ο Δείκτης πετύχαινε κλείσιμο μέσα στην ζώνη 1160 - 1165 μονάδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me