28/7/14

Νορβηγία: Ο παράδεισος του βορρά




Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Ψάχνετε για μία μοναδική ταξιδιωτική περιπέτεια; Έναν προορισμό που θα σας εμπνεύσει να τον εξερευνήσετε; Τότε θα πρέπει να προσθέσετε τη Νορβηγία στην κορυφή της λίστας σας, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο υπέροχα μέρη του πλανήτη, με πολλά όμορφα φυσικά τοπία, χαρούμενους ανθρώπους και εντυπωσιακή ιστορία.


Εδώ σας δίνουμε 10 λόγους που κάνουν τη Νορβηγία ένα μέρος το οποίο θα άξιζε να επισκεφθείτε.

1. It’s One of the Happiest Places on Earth - 10 Reasons Norway is the Greatest Place on Earth


                    1. Είναι ένα από τα πιο χαρούμενα μέρη του πλανήτη
Η Νορβηγία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της έκθεσης για τις χώρες με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον πλανητη, που συνέταξαν τα Ηνωμένα Έθνη για το 2013. Για την κατάταξη αυτή εξετάζονται διάφοροι παράγοντες, όπως το προσδόκιμο ζωής, η ευμάρεια, η υγεία και η κοινωνική στήριξη, που όλα δείχνουν πως η Νορβηγία είναι ένα υπέροχο μέρος για να βρίσκεται κανείς. Οι κάτοικοί της είναι πολύ ικανοποιημένοι με τα επίπεδα διαβίωσης και νιώθουν πως μπορούν να διαλέξουν κατεύθυνση στη ζωή τους.

2. The Allemannstret Law - 10 Reasons Norway is the Greatest Place on Earth
 2. Ο νόμος Allemannstret
Η Νορβηγία έχει θεσπίσει το νόμο αυτό, ο οποίος αφορά την ελευθερία να περιπλανηθεί κάποιος οπουδήποτε. Έχει λοιπόν να κάνει με την πρόσβαση, η οποία παρέχεται σχεδόν απεριόριστα όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους. Εφόσον η γη δεν είναι περιφραγμένη και δεν είναι δίπλα σε σπίτι, μπορεί κάποιος να κάνει πικνίκ, να περπατήσει, να κάνει σκι ή ό,τι άλλο επιθυμεί, να κοιμηθεί κάτω από τον ουρανό, να κάνει κάμπινγκ, να μαζέψει λουλούδια κλπ κλπ κλπ.



 3. Trolltunga is the Perfect Photo Op - 10 Reasons Norway is the Greatest Place on Earth

3. Το Trolltunga είναι το τέλειο μέρος για φωτογραφίες

 Ένα τεράστιο κομμάτι βράχου, το Trolltunga μεταφράζεται σε "γλώσσα του τρολ" στα αγγλικά και εκτείνεται οριζόντια σε ύψος 700 μέτρων. Είναι πολύ εντυπωσιακό αλλά πριν το τολμήσετε θυμηθείτε να αφήσετε πίσω τον φόβο σας για τα ύψη.


4. And so is Kjeragbolten - 10 Reasons Norway is the Greatest Place on Earth


4. Κάτι αντίστοιχο είναι και το Kjeragbolten
Πρόκειται για ένα ακόμη εντυπωσιακό μέρος στη Νορβηγία, που βρίσκεται στα όρη Kjerag στο Roagaland. Ένας μεγάλος βράχος βρίσκεται «σφηνωμένος» πάνω από μία χαράδρα-άβυσσο ύψους 984 μέτρων.

5. Its Breathtaking Fjords - 10 Reasons Norway is the Greatest Place on Earth


 5. Τα φιορδ
 Ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο της χώρας. Αυτές οι βαθιές εγκολπώσεις προσφέρουν εύκολη πρόσβαση και περιμένουν να τις εξερευνήσετε, ενώ γύρω τους υπάρχουν τοπία που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοικτό και άλλα θαύματα της φύσης.


6. The Midnight Sun - 10 Reasons Norway is the Greatest Place on Earth


6. Ο ήλιος του μεσονυχτίου
Η χώρα βρίσκεται πάνω από τον αρκτικό κύκλο και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει φως 24 ώρες το 24ωρο. Έτσι οι επισκέπτες έχουν πολύ χρόνο για να κάνουν αυτά που θέλουν στο φως της ημέρας,

7. It Has More Lakes than You Think - 10 Reasons Norway is the Greatest Place on Earth


7. Έχει περισσότερες λίμνες από όσες νομίζετε
Φυσικά, η Φινλανδία είναι γνωστή για τις πολλές λίμνες της καθώς φέρει το προσωνύμιο της χώρας με τις 1.000 λίμνες. Ωστόσο, με περίπου μισό εκατομμύριο λίμνες στα σύνορά της, η Νορβηγία ξεπερνά τη Φινλανδία στο συνολικό αριθμό, καθώς η τελευταία έχει 188 χιλιάδες. Επίσης, η Νορβηγία έχει μερικές από τις βαθύτερες λίμνες στην Ευρώπη.


8. You can see the northern lights - 10 Reasons Norway is the Greatest Place on Earth



8. Το βόρειο σέλας
Μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό σόου της φύσης συγκεκριμένες στιγμές κατά τη διάρκεια του χρόνου, θαυμάζοντας τα χρώματα που φωτίζουν τον ουρανό προσφέροντας ένα μοναδικό υπερθέαμα. Ένα μέρος από όπου αξίζει να θαυμάσετε το φαινόμενο είναι τα νησιά Lofoten.

9. Ferrying through Geirangerfjord - 10 Reasons Norway is the Greatest Place on Earth
9. Ταξιδέψτε στο Geirangerfjord
 Μία μοναδική περιοχή και τόσο όμορφη που έχει συμπεριληφθεί στη λίστα της UNESCO με τα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς.  

 10.Its Explorable Geography - 10 Reasons Norway is the Greatest Place on Earth


 10. Δεν θα βαρεθείτε ποτέ!
 Η Νορβηγία έχει 240.00 νησιά και μία ακτογραμμή μεγαλύτερη των 64.000 μιλίων. Υπάρχουν τόσα πολλά για να εξερευνήσει κανείς!

Πηγή: earthporm.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me